Ukoliko ne možete zamisliti dan bez omiljenog crnog napitka, tada bi bilo dobro posjetiti Torino. Naime, poznati proizvođač kave, Lavazza, otvorio je muzej posvećen kavi u ovom bogatom industrijskom talijanskom gradu!

Lavazza, kojoj očito ide jako dobro, predstavila je i novo središte nazvano „La Nuvola“ (oblak), a u sklopu sjedišta otvoren je i muzej u kojem možete naučiti sve o kavi, njenoj povijesti i proizvodnji.

 

 

Objavu dijeli Lavazza (@lavazzaofficial)

 

Muzej je dizajnirao arhitektonski studio slavnog Ralpha Appelbauma a podijeljen je na pet različitih područja. Za početak u „kući Lavazza“ učite o kompaniji, u „tvornici“ saznajete sve o prozvodnji kave, „trg“ slavi talijansku kulturu ispijanja kave, „atelje“ podsjeća na sve kreativne ideje u koje je Lavazza kroz povijest bila uključena, a na kraju obilazak završavate pred interaktivnom instalacijom nazvanom „svemir“. Nakon toga, naravno, slijedi kušanje kave kao i kupovina u suvenirnici.

Jednom kad zavvršite s muzejom, možete uživati u pogledu na novu zgradu. Ovdje se čuva arhiv, u kojem je pohranjeno 130 godina povijesti tvrtke. Zanimljivo je i da je zgrada sagrađena odmah do ostataka povijesne bazilike, koja je na neki način sad uklopljena u izgled zgrade s obzirom da je dobila status zaštićenog arheološkog nalazišta.

 

A ukoliko vas zanimaju cijena ulaznica, radno vrijeme i slično, predlažemo da posjetite službenu stranicu Lavazza muzeja.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju