Najveći kanarski otok nudi sve – razne plaže od kojih svaki dan možete birati drugu, sjajnu kuhinju, pa čak i piramide, a uz sve to temperature su tijekom cijele godine idealne. Nema velikih vrućina, ali ni smrzavanja, pa je tako zimi prosječno oko 20 stupnjeva Celzijusovih, a najniža temperatura ide do 14, a ljeti teško da ćete se pržiti na plus 30, jer je najviša prosječna temperatura u ljetnim mjesecima ugodnih 28.

Posjetite papige i dupine

Početak posjete započnite na sjeveru, u parku Loro, koji je prije 43 godine otvoren kao rezervat za papige. Danas tamo žive mnoge životinjske vrste, poput gorila, više od 300 vrsti papiga, a postoji i ogroman akvarij. Svakodnevno se održavaju i razni show-programi s dupinima, morskim lavovima i orkama.



Smjestite se u Costa Adeje i odaberite plažu

Putnici koji uplate povoljni aranžman, obično idu u Costa Adeje, na južnu obalu otoka. Nije teško zaključiti zašto, naime, ovdje postoji plaža za svaku prigodu; Fanabe s brojnim barovima, Duque blizu hotela i Los Cristianos, gdje možete čak i u šoping. S druge strane, ako želite roniti i istraživati morsko dno, valja posjetiti plažu Americas. Kamo god odete, jedno je sigurno – za relativno malo novca izvrsno ćete se najesti.

Ponašajte se poput Španjolaca

Nakon izlaska večer prije, probudite se oko 10, spustite u bar, naručite cortado (kavu s mlijekom) i odite na plažu. Ručajte iza dva, a nakon toga spremite se za siestu, koju je najbolje provesti u hladovini i sakriti se od sunca. Kasnije se vratite na plažu, nađite bar i pijuckajte nešto hladno. Ne večerajte ništa prije 10, jer je Španjolcima ovo uobičajeno vrijeme večere.



Probajte lokalne specijalitete


Kad vam je dosta restorana po plažama, odvezete se na sjever gdje ćete naći restoran Otelo. Gulaš od zeca, piletina s češnjakom, zarazni pappas arrugadas – zadovoljit će vaše nepce. Pappas je zapravo krumpir kuhan u morskoj vodi, koji ima dosta drukčiji okus, a redovno se poslužuje s dva umaka. Što se tiče ribe, posjetite restoran na jugoistoku otoka – Maonolo II. Odaberite jelo iz akvarija, i jednostavno uživajte u svježini okusa…



Posjetite piramide


Što Egipat i Tenerife imaju zajedničkog? Nevjerojatno ali istinito – piramide. Iako seljaci na sjeveru odavno znaju za "kamenje" usred polja, tek se devedesetih otkrilo kako se zapravo radi o piramidama. Njih je otkrio norveški arheolog i istraživač Thor Heyerdahl, a danas su jedna od znamenitosti otoka.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju