• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Otto&Frank bar: Iskušajte delicije od tjestenine i gljiva talijanskog chefa Marca Sassa

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 27.01.2017 09:45 komentari
viber Created with Sketch.
Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4
Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4 (Foto:PR)

Galerija Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4 1 Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 2 1 Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 1 1 Marco Sasso 1

U trendu Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče Mesne okruglice u kremastom umaku Nećete im moći odoljeti Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku Gorski Kotar - 7 Za cijelo društvo Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu


Otto & Frank bar 28. siječnja počinje s ciklusom gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restoranske scene. Prvi među njima talijanski je umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe, Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvednice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz 4 organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso održat će i dvije radionice u obližnjem prostoru, specijaliziranom za takvu namjenum Opatovina 13. Na radionicama, koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. Veljače, svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Na prvoj radionici Marco Sasso polaznike će provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine, koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina. Jelo koje će spremati su tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom. Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

Na drugoj radionici polaznici će saznati sve o tartufima, gdje se beru, vrstama, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji. Na radionici polaznici će spremiti raviole punjene ricottom i svježim tartufima.



Marco Sasso toskanac je rođen u Pisi, koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku, gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih 11 godina drži restoran "Bora Baru". Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga, gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank pripremio je i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lagera i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketama s kobasom i Brie sirom, ražnjićima od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

Na prvoj večeri u Otto&Frank baru, u srijedu 1. veljače, možete pojesti papardelle s veprom uz Telus Plavac te tortellone punjene riccotom i špinatom u umaku od rajčice uz Kobal Haložan. Iduće večeri na meniju su pržena pileća krilca, spicy pileća krilca Hoisin, tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta, ražnjići od mladog krumpira i pancete te brusketice sa kobasom i Brie sirom, uz lagere i domaća zanatska piva.

U petak Marco Sasso sprema raviole od riccote i tartufa, gnudi uz Deklić Malvaziju, a drugi slijed se bira prilikom rezervacije: file brancina s pireom od celera i tartufima uz Kobal Šipon ili svinjski lungić s pireom od celera i tartufima uz Telus Plavac te za desert panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan. Posljednju večer na meniju su carpaccio od hobotnice i Zigante Malvazija, ricotta gnocchi - gnudi i Kobal Sivi Pinot - orange, svinjski lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom uz Duboković 2718
te panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan.


  • #dogadanja
  • #Marco Sasso
  • #otto&frank bar
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Tutankamonovo prokletstvo: Grobnica koja je znatiželjnike osudila na smrt
Na današnji dan
Tutankamonovo prokletstvo: Grobnica koja je znatiželjnike osudila na smrt
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Nema struje, nema vode
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Najljepši smještaj na otoku? Hvarska palača čiju je ljepotu prepoznao i Michelin
Palace Elisabeth
Najljepši smještaj na otoku? Hvarska palača čiju je ljepotu prepoznao i Michelin
Stari grad Visoki i Piramida Sunca: Pogledajte fotografije mjesta na kojima legende sreću ljepote prirode
Neopisivo!
Stari grad Visoki i Piramida Sunca: Pogledajte fotografije mjesta na kojima legende sreću ljepote prirode
Snažni Max: Sendvič koji Nijemci jedu za jače mišiće, ali i libido
Jednostavno, a prefino
Snažni Max: Sendvič koji Nijemci jedu za jače mišiće, ali i libido
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Mladi ribolovac izvukao neočekivan ulov ispod Pelješkog mosta, završio je na istraživanju: "Ovo je velika rijetkost"
kao iz ribičke legende
Mladi ribolovac izvukao neočekivan ulov ispod Pelješkog mosta, završio je na istraživanju: "Ovo je velika rijetkost"
Zbog blokade vlade u SAD-u milijuni putnika pogođeni kašnjenjima letova
Velik problem
Kaos u prometu, kasne tisuće letova: "Možda ćemo morati zatvoriti cijeli zračni prostor"
show
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Pojavio se video groba Dina Dvornika, njegova udovica Danijela Dvornik je ogorčena
''i tako svake godine...''
Na internetu se pojavila snimka groba Dina Dvornika, Danijela je zgrožena: ''Jad i primitivizam''
Tko je princeza Delphine od Belgije?
neobična princeza
Godinama joj nitko nije vjerovao, a onda je DNK test razotkrio kraljevsku tajnu
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je pitanja koje su svi željeli znati
Zanimljivo
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je na pitanja koja su svi željeli čuti
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
tech
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
Nevjerojatno otkriće
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
sport
Ništa nije slutilo na tragediju: Pojavila se snimka Žižovića sa zagrijavanja pred utakmicu
Svi su u šoku
VIDEO Ništa nije slutilo na tragediju: Pojavila se snimka Žižovića prije utakmice
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
PRETJERAO JE
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
ANTE ZASLUŽUJE PRAVDU
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
tv
MasterChef: Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
NAPETO!
Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
MasterChef: Renata oplela po Ottu: "Ottovo ponašanje pokazuje nepoštivanje!" Je li vama bilo smiješno?
DVIJE STRANE
Renata oplela po Ottu: "Ottovo ponašanje pokazuje nepoštivanje!" Je li vama bilo smiješno?
MasterChef: Tatjana zadovoljno napušta show, ali će ju jedna stvar proganjati: "Zaboravila bih štrukle!"
SAZNAJTE VIŠE!
Tatjana zadovoljno napušta show, ali će ju jedna stvar proganjati: "Zaboravila bih štrukle!"
putovanja
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
novac
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Nije im prvi put
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Ovo je 10 najbogatijih ljudi na svijetu u studenom
Ima promjena
Ovo je 10 najbogatijih ljudi na svijetu u studenom
lifestyle
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Stiže Dabrov mjesec u znaku bika
Trebate je čuti
Studeni nam donosi jedan od najintenzivnijih nebeskih trenutaka, njegova je poruka moćna
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
sve
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Pojavio se video groba Dina Dvornika, njegova udovica Danijela Dvornik je ogorčena
''i tako svake godine...''
Na internetu se pojavila snimka groba Dina Dvornika, Danijela je zgrožena: ''Jad i primitivizam''
Bistro Barbieri's i Marco Sasso - 6
Od 20. do 26.11

Marco Sasso u Zagrebu: Ekskluzivno gostovanje truffle freaka u bistrou Barbieri's

U specijalitetima slavnog talijanskog chefa Marca Sassoa Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati od 20. do 26. 11. u fine dining bistrou Barbieri's

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno
    Wimbledon

    5 stvari koje trebamo znati o najstarijem teniskom turniru

  • Bistro Barbieri's i Marco Sasso - 6 Aktualno
    Od 20. do 26.11

    Marco Sasso u Zagrebu: Ekskluzivno gostovanje truffle freaka u bistrou Barbieri's

  • Punkufer sladoled Aktualno
    Topimo se!

    Najbolje osvježenje ovog vikenda u Zagrebu: Poziv na odličan i besplatni sladoled koji se ne odbija

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close