• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Otto&Frank bar: Iskušajte delicije od tjestenine i gljiva talijanskog chefa Marca Sassa

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 27.01.2017 09:45 komentari
viber Created with Sketch.
Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4
Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4 (Foto:PR)

Galerija Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 4 1 Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 2 1 Talijanski kuhar Marco Sasso gostuje u Zagrebu - 1 1 Marco Sasso 1

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"


Otto & Frank bar 28. siječnja počinje s ciklusom gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restoranske scene. Prvi među njima talijanski je umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe, Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvednice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz 4 organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso održat će i dvije radionice u obližnjem prostoru, specijaliziranom za takvu namjenum Opatovina 13. Na radionicama, koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. Veljače, svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Na prvoj radionici Marco Sasso polaznike će provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine, koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina. Jelo koje će spremati su tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom. Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

Na drugoj radionici polaznici će saznati sve o tartufima, gdje se beru, vrstama, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji. Na radionici polaznici će spremiti raviole punjene ricottom i svježim tartufima.



Marco Sasso toskanac je rođen u Pisi, koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku, gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih 11 godina drži restoran "Bora Baru". Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga, gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank pripremio je i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lagera i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketama s kobasom i Brie sirom, ražnjićima od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

Na prvoj večeri u Otto&Frank baru, u srijedu 1. veljače, možete pojesti papardelle s veprom uz Telus Plavac te tortellone punjene riccotom i špinatom u umaku od rajčice uz Kobal Haložan. Iduće večeri na meniju su pržena pileća krilca, spicy pileća krilca Hoisin, tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta, ražnjići od mladog krumpira i pancete te brusketice sa kobasom i Brie sirom, uz lagere i domaća zanatska piva.

U petak Marco Sasso sprema raviole od riccote i tartufa, gnudi uz Deklić Malvaziju, a drugi slijed se bira prilikom rezervacije: file brancina s pireom od celera i tartufima uz Kobal Šipon ili svinjski lungić s pireom od celera i tartufima uz Telus Plavac te za desert panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan. Posljednju večer na meniju su carpaccio od hobotnice i Zigante Malvazija, ricotta gnocchi - gnudi i Kobal Sivi Pinot - orange, svinjski lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom uz Duboković 2718
te panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan.


  • #dogadanja
  • #Marco Sasso
  • #otto&frank bar
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Gradovi koje bih opet posjetio. I oni koje više ne bih.
Sto ljudi...
Vedranova lista: Gradovi koje bih uvijek opet posjetio i oni u koje se nikad ne bih vratio
Sancocho gulaš recept
Jako fino
Ovakav gulaš još nište probali! Sancocho se radi od više vrsta mesa, stvoren je za velika društva i posebne prilike poput Božića
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Pokrovitelj DI-GO
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policajac izboden u Splitu
napad u Splitu
Izbodeni policajac bori se za život, procurili detalji o napadaču: Ima samo 18 godina
Snimka policijskog postupanja u Trilju izazvala reakcije
Oglasila se policija
VIDEO Širi se snimka: Policajac u kombiju brutalno udara uhićenika, kolege zatvorile vrata
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
nova obveza
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Kaja Vidmar podijelila tople obiteljske prizore sa Šimom Vrsaljkom i djecom
''ljubav!''
Vrsaljkova Kaja podijelila tople obiteljske prizore s našim nogometašem i djecom
Tko je supruga Marka Solde, Borna Soldo?
njegova podrška
Tko je supruga 22-godišnjeg junaka Dinama? Bivša je hrvatska misica, a ljubav je brzo planula
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Koliko zalijevati božićnu zvijezdu? Evo zašto vam vene i prije Božića
Nezaobilazna tijekom blagdana
Koliko zalijevati božićnu zvijezdu? Evo zašto vam vene i prije Božića
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
tech
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Spoj robotike i AI-ja
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
sport
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Trener Kocaelispora demantirao glasine da Petković napušta klub: "Dopustite mi da kažem ovo..."
Jasno i glasno
Trener Kocaelispora: "Bruno Petković napušta klub? Dopustite mi da kažem ovo..."
tv
Skrivena sudbina: Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
SKRIVENA SUDBINA
Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
NOVI IZAZOV
Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
putovanja
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Bistro Barbieri's i Marco Sasso - 6
Od 20. do 26.11

Marco Sasso u Zagrebu: Ekskluzivno gostovanje truffle freaka u bistrou Barbieri's

U specijalitetima slavnog talijanskog chefa Marca Sassoa Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati od 20. do 26. 11. u fine dining bistrou Barbieri's

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno
    Wimbledon

    5 stvari koje trebamo znati o najstarijem teniskom turniru

  • Bistro Barbieri's i Marco Sasso - 6 Aktualno
    Od 20. do 26.11

    Marco Sasso u Zagrebu: Ekskluzivno gostovanje truffle freaka u bistrou Barbieri's

  • Punkufer sladoled Aktualno
    Topimo se!

    Najbolje osvježenje ovog vikenda u Zagrebu: Poziv na odličan i besplatni sladoled koji se ne odbija

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close