Internetska stranica Globehunters istraživala je popularnost šezdesetak najpoznatijih europskih plaža na društvenim mrežama. Zaključili su da je ona u Positanu najinstagramiranija plaža s više od 1.3 milijuna fotografija.

To ne čudi sve one koji su bili na ovoj lijepoj plaži na amalfijskoj obali. Positano je maleno mjesto s 4000 stanovnika koje je isklesano u stijeni, a šarolike fasade kuća predstavljaju fantastičan kontrast plavom moru i nebu, kao i pješčanoj plaži u podnožju. Riječ je o prizoru koji je savršen za fotografiranje.

Positano je postao međunarodno popularan pedesetih godina prošlog stoljeća nakon što ga je John Steinbeck spomenuo u Harper’s Bazaaru. Slavni Nobelovac napisao je da je Positano “mjesto iz snova koje nije potpuno stvarno dok ste tamo, a koje postaje stvarno nakon što ga napustite.”

Prepuna plaža u Positanu Prepuna plaža u Positanu (Foto: Getty Images)

Nakon toga počele su ga posjećivati holivudske zvijezde, a s njima i mnoštvo turista iz cijelog svijeta. Zahvaljujući društvenim mrežama njegova popularnost jača svake godine.

Osim Positana, na ljestvici 10 najinstagramiranijih plaža Europe našla se i talijanska La Pelosa. U izboru su i tri plaže Ujedinjenog kraljevstva (Brighton, Durdle Door i Bournemouth) te tri plaže iz Španjolske (Cala Salada, Barceloneta i Playa d’en Bossa).

U top 10 ljestvici Globehuntersa mjesto je pronaščla i Praia da Rocha iz Portugala, te Nissi na Cipru.

Samo 2 i pol sata od Zagreba: Rustikalno imanje s Michelinovom zvjezdicom u kojem ćete poželjeti ostati Cormons - 46 Cormons - 45 Cormons - 44 +41 Cormons - 43

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju