Kako novac ipak ne otvara sva vrata, pokazuje i nedavna odluka tajlandske aviokompanije Thai Airways International. Naime, možete imati milijune ili milijarde, ali ako imate obujam struka veći od 142 centimetra, vrata biznis klase ostat će vam zatvorena.

"Smršavi ili sjedi drugdje", riječi su koje bi mogle biti novi slogan tajlandske aviokompanije. Naime, iz kompanije su u biznis klase aviona postavili nove sigurnosne pojaseve sa zračnim jastucima, koji bi trebali povećati šanse za preživljavanje u slučaju pada zrakoplova.



I tu, bar za one s viškom kilograma nastaje problem. Svi putnici s opsegom struka većim od 142 cm nisu u mogućnosti zavezati sigurnosni pojas. U drugim okolnostima takvi putnici obično dobiju produžetak pojasa, no ovdje to nije moguće, jer zračni jastuci moraju biti centrirani preko struka kako bi, u slučaju nevolje, mogli polučiti potpuni uspjeh i zaštititi putnika.

Također, roditelji koji se odluče na biznis klasu neće više moći u krilu držati malo dijete, jer tad također pojas ne osigurava punu zaštitu. Sigurno će se neki na ove odluke buniti, no gledajući realno, ovakve ideje koje doprinose većoj zaštiti putnika jedino možemo pozdraviti i nadati se da će zračni jastuci jednog dana postati standard i u ekonomskoj klasi.

Samo, što će onda biti s onima čiji struk probija magičnu brojku od 142 centimetra?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju