Čini se kao se Tajlanđani sve više i više okreću protiv pušenja. Nakon što je prije nekog vremena zabranjeno korištenje elektronske cigarete, najnoviji zakon brani pušenje na plažama!

Tajlandske vlasti odlučile su ostaviti duge pješčane plaže čistima, pa tako 1. studenog na snagu stupa zakon prema kojem se zabranjuje pušenje cigareta na plažama. Odluka je to koja je donesena nakon zadnjeg čišćenja pješčane plaže dužine 2,5 kilometara, kad su u pijesku nađeni deseci tisuća opušaka.Pušači će na plažama ipak moći zapaliti, ali isključivo na posebno naznačenim mjestima. Za početak, zakon će se primjenjivati na 20 plaža diljem zemlje, no ukoliko se pokaže uspješnim, njegova primjena ubrzo se očekuje na svim plažama.

Kazne za one koji ipak odluče zapaliti su prilično visoke, pa tako možete biti kažnjeni novčanom kaznom do 19 tisuća kuna ili kaznom zatvora do jedne godine.Najava ovog zakona stigla je mjesec dana nakon odluke Tajlanda da postane prva azijska zemlja koja se aktivno uključuje u čišćenje mora i oceana. Očito, Tajland počinje sve više i više, igrati i na kartu ekologije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju