Ako se slučajno pitate zašto je vaša prtljaga nakon putovanja avionom uništena ili izgubljena, ova priča i snimke vjerojatno će vam otkriti mogući razlog.

Međunarodni aerodrom u San Joseu nedavno je putnicima uputio javnu ispriku nakon što su u javnost procurile snimke kako su zaposlenici rukovali prtljagom. Ubrzo nakon, pojavile su se snimke i iz drugih svjetskih zračnih luka

Tako se najprije pojavio video s aerodroma u Rijadu, gdje su dva nosača prtljage uhvaćeni s 'prstima u pekmezu'. Oni su prilikom iskrcavanja kufera, iste u kojima su se nalazile i lomljive stvari jednostavno bacali na traku.Na kraju balade dva supervizora i tri radnika dobili su otkaze, a video je pregledan gotovo 200 tisuća puta, čime se još jedan put pokazala snaga interneta.Gotovo ista sudbina zadesila je i prtljagu u talijanskom Bergamu, koju su nosači ubacivali u avion bez puno brige i pažnje. Sve to snimio je putnik iz susjednog aviona, pa je i ova snimka ubrzo osvanula u bespućima interneta.

Kako bacanja prtljage nema samo u Aziji i Europi, već i u Americi, i to ne samo u San Joseu, pokazao je i primjer s njujorškog aerodroma Newark, gdje djelatnica doslovno 'zlostavlja' i 'tuče' prtljagu.No, od ovih svih možda je i najbolji primjer radnika u Bangladešu, koji bacaju kartonske kutije u kojima postoji mogućnost i vjerojatnost da se nalazi nešto stakleno, bez puno sustezanja i brige.Prije šest godina, avionom se vozio i glazbenik Dave Carroll, koji je svoju gitaru stavio u prtljagu. Kad ju je nakon leta preuzeo vidio je da je oštećena, a aviokompanija se nije oglašavala na njegove mailove i pozive. Frustriran, odlučio je napisati pjesmu o tom događaju, koja je ubrzo postala hit, a jedan dan je završila i na prvom mjestu ITunes liste.Sigurno je samo da je zbog ove antireklame zrakoplovna kompanija požalila što je odbila Carrolla, što su na kraju ispravili javivši mu se i ponudivši novac za nadoknadu.

Za kraj, možemo se samo nadati kako će sve ove priče i video uradci koji su procurili natjerati nosače prtljage da budu pažljiviji i više paze kako rukuju s nečijim kuferima.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju