Sastojci za pac:
4 svinjska želudca
½ dl octa
1 šaka soli
1 glavica crvenog luka
6 režnjeva bijelog luka

Sastojci za škembeće:
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica masti
1 dl vode za podlijevanje
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica papra
vezica lista peršina i kopra
1 žlica vrhnja
soli po potrebi

Postupak:
1. Marinirajte svinjske želuce u mješavini octa, soli, crvenog i bijelog luka.

2. Izvadite želuce iz marinade, pa ih usitnite.

3. Očistite i nasjeckajte crveni i bijeli luk na sitne komade, pa ih prepržite na masti.

4. Luku dodajte nasjeckane želuce i nastavite pržiti.

5. Sve zajedno podlijte vodom.

6. Začinite mljevenom paprikom i paprom, dolite još vode i nastavite kuhati.

7. Dodajte listove peršina i kopra.

8. Prokuhajte i poslužite toplo s kiselim vrhnjem. Dobar tek!

Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju