Galerija što je blanširanje - 2 0 što je blanširanje - 3 0 što je blanširanje - 1 0

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Blanširanje je jednostavna kulinarska tehnika kuhanja namirnica najčešće u vreloj posoljenoj vodi, otprilike do minutu. Taj se postupak često koristi kako bi namirnica omekšala i tako bila spremna za sljedeći korak termičke obrade.

Kako blanširati?

U kipuću slanu vodu ubacite namirnicu koji blanširate. Chef Mario Mihelj pokazao nam je proces s brokulom, koju je blanširao manje od minute te ju je potom ocijedio i stavio u ledenu kupku. Posuda s ledom i vodom koristi se kako bi se zaustavilo kuhanje namirnice te na taj način sačuvali boja, arome, okusi i nutrijenti. 

Nakon što se namirnica ohladila, potrebno ju je izvaditi iz ledene kupke kako se ne bi "napila" vode. Blanširano povrće idealno je za daljnju pripremu u woku, a ako tražite još savjeta, bacite oko na našu Školu kuhanja.