Sisački Bundek, kako ga neki zovu, zapravo umjetno jezerce Ciglarska graba (naziv, a i graba, je nastao pri iskopavanju i izvlačenju gline za potrebe nekadašnje ciglane početkom 20. stoljeća) od prošlog vikenda postala je bogatija za još jedan sadržaj, koji nije zanimljiv samo lokalcima.

Na Ciglarskoj grabi otvoren je Skate park, a na otvorenju su bili skejteri iz Zagreba, Varaždina, Osijeka i drugih gradova, kao i iz Siska i svi su oduševljeni veličinom i kvalitetom parka. Park je veličine 17 x 18 metara, a sastoji se od platoa i 6 elemenata za vožnju.



U rujnu će se oko parka posaditi drveće te će se dodatno urediti okoliš postavljanjem klupa i sjenica, a ribiče će posebno veseliti vijest da kreće izgradnja ribičke kuće.

Inače, donedavno Ciglarska graba nije bila u sjajnom stanju, tek s pokojim ribičem na njenoj obali (inače, ribiči su je do sada održavali i poribljavali), a uređenjem je postala sisački Bundek, mjesto okupljanja za sportaše koji svakog jutra ili večeri optrčavaju njenu kružnu stazu, kao i za bicikliste, za obitelji s djecom i starije, ribiče, a sada i skejtere.

Oko jezera izgrađena je staza, dječje igralište, postavljene su kućice s roštiljima, a trenutno se radi na promatračnicama za ptice, fitness parku i izgradnji ribičke kuće.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju