Dobro je poznato kako Španjolci drže do odmora i popodnevne sieste, pa je jedan bar u Madridu odlučio umornim radnicima ponuditi mogućnost da uz koje popijeno piće, malo i „ubiju“ oko.

U velikim gradovima poput španjolske prijestolnice, život je ubrzan i kaotičan, pa zaposleni nerijetko rade dulje i nemaju vremena za odmor. Ovome je na kraj odlučila stati Maria Estrella Jorro de Inza koja je u četvrti Azca¸ poznatoj po tome što su u njoj smještene brojne poznate i moćne svjetske tvrtke, odlučila otvoriti bar Siesta & Go, kako bi brojni bankari, financijaši i ostali mogli predahnuti od naporna posla. Koncept je prilično jednostavan – dođete, dobijete privatnu sobu i odmorite, a cijena s obzirom na lokaciju nije previsoka te iznosi 14 eura po satu.



Ideja zapravo nije nešto posebno inovativna, a Maria je ovaj koncept vidjela u Tokiju. Svidio joj se, pa je odlučila kako bi bar u kojem možete odspavati bio sasvim dobra ideja i u Madridu. S obzirom kako je radni dan u Španjolskoj rascjepkan, uz duže pauze za ručak, otvaranje ovakvog bara učinilo joj se sjajnom idejom.

Siesta & Go bar nudi ukupno 19 kreveta, a one koji se odluče na počinak, čekaju čiste plahte, papuče, pidžame i kava. Dnevno ovdje u prosjeku odspava 30 – ak ljudi, a najčešće su to mlađi u dvadesetima i tridesetima, ali i muškarci koji su prešli pedesetu. 

Bar je otvoren u svibnju, a vlasnica očekuje kako će prava potražnja uslijediti najesen, pa tako u planu već ima i otvaranje novih sličnih mjesta.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju