Čini se kako se i Saudijska Arabija sve više i više otvara svijetu. Naime, u ovu zemlju ne možete tek tako doći, a kad stignete tamo, postoje brojna ograničenja i pravila na svakom koraku. Stoga, zadnju vijest, iako se radi o malom pomaku, treba gledati što je pozitivnije moguće.

Od prosinca, Arabija uvodi vize za sve one koji žele posjetiti zemlju i pritom prisustvovati nekom sportskom događaju ili koncertu. To je posebno dobra vijest za sve zaljubljenike u automotosport, jer će se u Arabiji održati prvi ikada Formula E Prix, tj cestovna utrka električnih automobila.

„Saudijska Arabija otvorit će svoja vrata ljubiteljima sporta, glazbe i kulture po prvi puta zahvaljujući novom online procesu dobivanja vize“ – poručile su saudijske vlasti. Već ranije ove godine obećan je veći broj viza za znatiželjnike, jer se ova prilično zatvorena zemlja počinje otvarati internacionalnim putnicima. Trenutačni sistem dozvoljava vizu maksimalno na dva tjedna, ali on je prilično skup i kompliciran.

 

Povijesni grad Diriyah, zaštićen od strane Unesca, ugostit će električnu utrku, a za tri dana koliko traje event, ovdje će se odvijati prava zabava – razni showovi i glazba uživo.
No, to nije sve, jer iz zemlje su nedavno najavili pokretanje projekta „Amaala“, tj građenja niza luksuznih hotela, privatnih vila i sličnog sadržaja na sjeverozapadnoj obali zemlje.

To jasno govori kako je za očekivati i daljnje otvaranje Arabije svijetu.

A ako nekog zanima zemlju posjetiti u prosincu, jer je lud za brzim bolidima, preporučamo posjet ovoj stranici na kojoj možete kupiti ulaznicu i naći sve potrebne informacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju