Recimo da volite putovati sami, ali se iz nekog razloga na društvenim mrežama volite pohvaliti prijateljstvima s raznim ljudima. E pa, ova japanska stranica upravo vam tako nešto i omogućuje.

Japanska tvrtka Family Romance na tržište je lansirala svoju novu aplikaciju Real Appeal. Preko nje korisnici mogu unajmiti lažne prijatelje koji će s njima pozirati na fotografijama ili videima objavljenima na društvenim mrežama. Svoje društvo možete birati prema nekoliko kriterija, zapravo, jednostavno otvorite online katalog i birate koga unajmiti na temelju spola, godina, izgleda, stila...

S druge strane, možda ovaj servis ne služi samo da se hvalite prijateljstvima u dalekim zemljama. Možda volite putovati sami i ne želite da se vaši prijatelji kod kuće brinu kako vam je dosadno, pa na ovaj način poručujete da je sve u najboljem redu. Možda, ali nama ta teorija baš i ne drži vodu te smo priklonjeniji onoj kako se ovom aplikacijom hvalite brojnim poznanstvima i bogatim društvenim životom.

No, što god zapravo bio razlog, ova aplikacija zvuči istovremeno zanimljivo i bizarno. "Prijatelj" će se s užitkom smješkati na vašim fotografijama, a svaki najam traje minimalno dva sata.

Što se cijena tiče, najjeftinije iznajmljivanje stoji 2000 jena (nešto više od 100 kuna), a cijena se formira i raste ovisno o vašim daljnjim zahtjevima.

Moguće je čak unajmiti i ljude koji su vam spremni glumiti roditelje, a ako držite nekakvo važno predavanje i bojite se loše posjete, jednostavno unajmite dodatne goste.

Doista, čini se kako je bizarnim idejama i načinima zarađivanja samo nebo limit.


Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju