Čini se kako od ljeta u Rimu nećete samo razgledavati muzeje, zabavljati se u četvrti Trastevere i piti sjajni makijato. Uza sve to, u Vječnom gradu moći ćete se opustiti u hladu pješčane plaže!

U Rimu su ljeta pakleno vruća, a nova ideja koja je blizu realizacije bar će malo olakšati život lokalnog stanovništva i turista. Naime, nakon što se dobro oznojite šećući gradom, osvježenje ćete moći potražiti na pješčanoj plaži uz rijeku Tiber, gdje će vas mnoštvo suncobrana, tuševa i hladnih napitaka bar na neko vrijeme rashladiti

Pariz (plaža) Pariz (plaža) (Foto: Thinkstock/Guliver)

Ova je ideja inpsirirana pariškim plažama, koje već dugi niz godina postoje u ljetnim mjesecima u francuskoj metropoli. Javnost je s planom već upoznala gradonačelnica Virginia Raggi, a plaža će se naći u blizini mosta Marconi, smještenog kraj mnogih rimskih atrakcija.

S obzirom da se u gradskim fontanama ne smijete okupati (odnosno smijete, pri čemu ćete platiti masnu kaznu), umjetna plaža dobro će doći kao mjesto na koje možete potražiti osvježenje.

Rim Rim (Foto: Thinkstock/Guliver)

Rijeka Tiber protječe centrom grada, ali nažalost, jedna je od onih rijeka (baš poput Save u Zagrebu) oko koje se nije razvio život. Ovim potezom se želi povećati i značaj Tibera za grad, a ideju koja će ponuditi još jedan novi sadržaj svakako valja podržati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju