Domaći sladoledi koji se spravljaju po vlastitoj recepturi oduševili su nas u riječkoj slastičarnici Cacao. U današnjoj ponudi generičkih okusa većine slastičarnica već smo navikli da sladoled zapravo ima okus šećera, a onoga što bi trebao biti glavni sastojak ima samo u tragovima.

Cacao - 19 Cacao - 19 (Foto: Cacao)

Stoga je ponuda Cacaa došla kao još veće iznenađenje. Okusa u ponudi je puno, a ma koliko htjeli, nismo mogli baš sve probati. Pistaciju i lješnjak, ako ste ljubitelj ovih okusa, svakako probajte.

Osim klasičnih okusa, tu su i mango, mango s bijelom čokoladom, tamna čokolada, skuta sa smokvama, pečene jabuke s cimetom, orah, kesten, lubenica, banana, cheesecake, bounty, cookie... Svi sladoledi su bez glutena, a Cacao ima i bezglutenske kornete. Voćni sladoledi su uglavnom veganski, tako da zaista svatko može naći nešto po volji.

No nisu samo sladoledi ono što izdvaja Cacao iz mase. Tu su i razni kolači, praline, slane pite, torte koje rade po narudžbi, a i domaća čokolada koju sami prave. Cacao čokolade pakirane su po 100 grama, a u ponudi su bijela, mliječna i tamna, s dodacima ili bez. Od dodataka možete izabrati lješnjak, bademe, jestivo cvijeće, šafran ili pistacio, a u izradi se koristi kakao renomirane francuske tvrtke koja je vlasnik 60 posto svjetskih plantaža kakaovca.

Slastice možete "zaliti" kavom, frapeima, koktelima, vinima, zanatskim pivama i drugim pićima. Prostor od 350 kvadratana riječkoj Rivi podijeljen je na nekoliko dijelova, ima 80 sjedećih mjesta, prekrasnu terasu, ali i igraonicu za djecu. A kako se slastice prave možete provjeriti i sami jer se sve radi iza staklene stijene. Cacao se, osim na Rivi, nalazi i u Tower centru.

Cacao - 11 Cacao - 11 (Foto: Cacao)

Za divne slastice zadužena je glavna slastičarka Nataša Crnjak koja ih osmišljava sa svojim timom.

"Naš tim slastičara, kad god uhvati malo slobodnog vremena, istražuje stare recepte koji se oplemenjuju nekim novim namirnicama ili čak i kompletan novi recet stvaraju iz glave", kaže vlasnik Darko Grgurević.


Najprodavani kolač je Que bueno, čokoladna torta i torta Cacao, a od sladoleda lješnjak s nutelom, cheesecake s jagodom, rocher, ali niti čokolada i vanilija ne zaostaju za njima.

"Naša torta Cacao je bez glutena, a odlično se prodaje bez obzira nato. U međuvremenu smo ubacili i vegansku (sirovu) tortu koja je, također, bez glutena te sirove palačinke koje se rade isključivo od svježeg voća i orašastih plodova. Sladoled je isto bez glutena i samo u dva okusa ima jaja (jafa i cookies). Usto imamo i čokoladu za dijabetičare koja je bez šećera, a bez šećera je i kolač buterffly, koji sadrži malu razinu fruktoze, jer se na biskvit maže marmelada od maline, na koju dolazi mouse od čokolade sa stevijom", ističe Darko.

Cacao - 16 Cacao - 16 (Foto: Cacao)

Na našu veliku žalost, trenutno ne planiraju širenje već rade na usavršavanju osoblja i podizanju kvalitete. Pa kad već Cacao neće do Zagreba, kad se idući put nađete u Rijeci, navratite i isprobajte zašto su ako dobri.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju