Ne, ovaj put se ne radi o restoranu u kojem možete večerati goli, već o restoranu koji je odlučio podići svijest o teškoj bolesti, pa u njemu rade oboljeli od HIV virusa.

Ovaj (privremeni) restoran otvoren je nedavno u Torontu, a ideja za njegov nastanak bila su istraživanja koja pokazuju kako se mnogi ljudi još uvijek plaše uzimati hranu od HIV pozitivne osobe. June's (ime restorana) odlučio je predrasudama stati na kraj, pa ssu tako svi zaposleni u kuhinji, nosioci virusa.

Zaposleni su, prilikom kuhanja i posluživanja, nosili pregače na kojima je pisalo „Poljubi HIV pozitivnog kuhara“ i „Dobio sam HIV preko tjestenine“. Kao što smo već rekli, ideja za otvaranje restorana došla je nakon rezultata istraživanja u kojima je polovica Kanađana rekla kako ne bi konzumirala hranu koju je pripremala osoba zaražena virusom HIV – a.



Kako bi večerali u ovom restoranu, zainteresirani su morali kupiti ulaznice po cijeni od 125 kanadskih dolara (638 kuna), a 200 predviđenih ulaznica prodano je za manje od dva tjedna. Restoran će u prvoj fazi raditi samo dva dana, ali je u planu i nastavak širenja ove ideje.

„Voljeli bismo istu stvar pokušati u New Yorku, San Franciscu i Londonu“ – poručili su iz restorana.

Na meniju su se između ostalog našli i specijaliteti, poput tajlandske juhe od poriluka i kruha sđumbirom, a kako je izgledao „trailer“ za poziv u restoran, provjerite u videu ispod.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju