Sastojci za tijesto:
300 ml tople vode
1 i pol čajna žličica suhog kvasca
500 grama brašna
50 grama parmezana
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica soli
2 žlice šećera
3 žlice maslinova ulja

Sastojci za nadjev:
400 ml umaka od rajčice
600 grama sira mozzarella
svježi bosiljak i peršin
sol i papar po želji
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. U toplu vodu umiješajte suhi kvasac, i pustite da tako odstoji oko pet minuta.

2. U drugoj zdjeli pomiješajte 375 grama brašna, naribani parmezan, prašak za pecivo, sol i šećer.

3. U brašno dodajte dvije žlice maslinova ulja i sve dobro promiješajte. Preko brašna prelijte vodu s kvascem.

4. Dio preostalog brašna posipajte po radnoj površini, pa na njemu ručno izrađujte tijesto oko desetak minuta dok ne dobijete glatku kuglu.

5. Preostalom količinom maslinovog ulja premažite unutrašnju stranu zdjele, u nju stavite kuglu s tijestom, prekrijte zdjelu pamučnom krpom i pustite da tijesto odstoji oko sat vremena na nekom toplom mjestu.

6. Na pobrašnjenoj radnoj površini podijelite dizano tijesto na dijelove velike oko 5 centimetara.

7. Razvucite svaki komad tijesta na oko jedan centimetar debljine te ga napunite s jednom žlicom umaka od rajčice, dvije žlice mozzarelle i začinskim biljem. Preklopite pažljivo tijesto tako da nadjev ne izlazi iz tijesta.

8. Na ovaj način potrošite svo tijesto i namirnice za nadjev.

9. Zagrijte biljno ulje i pecite ovako pripremljene "krafne“ oko tri minute sa svake strane. Ocijedite višak masnoće s papirom i poslužite tople. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema ovaj modificirani recept za panzerotte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju