Sastojci:
250 grama mljevene junetine
300 ml goveđeg temeljca
200 grama rajčice
120 grama kuhanog graha
1 luk
3-4 češnja češnjaka
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica mljevenog kumina
1 čajna žličica mljevenog korijandera
1 žlica brašna
2 žlice pirea od rajčice
1 čajna žličica origana
1 lovorov list
1 baguette
50 grama otopljenog maslaca
prstohvat svježeg peršina
sol i papar

Priprema:
1. Nasjeckani luk i dva češnja češnjaka popržite na malo ulja u većoj tavi. Nakon otprilike minutu vremena dodajte mljevenu junetinu.

2. Kad junetina potamni, dodajte čili prah, kumin, korijander i brašno. Sve dobro promiješajte.

3. Ulijte goveđi temeljac, rajčice bez kožice narezane na kocke, pire od rajčice, origano, te sol i papar po želji.

4. Dodajte i list lovora, pa pustite da se lagano kuha oko 30 do 45 minuta.

5. Pećnicu zagrijete na 200 Celzijevih stupnjeva.

6. Početak i kraj baguetta odstranite, a ostatak kruha narežite na 3 do 4 jednaka komada. Unutrašnjost kruha izvadite, a umjesto njega stavite nadjev od mljevenog mesa.

7. Od dva preostala češnja češnjaka
, peršina i maslaca napravite preljev za sendvič. Na vrh svakog baguetta možete naribati i nešto omiljenog topivog sira.

8. Ovako pripremljene sendviče stavite zapeći u pećnici 10 do 12 minuta dok kruh ne postane lagano tostiran, a sir se u potpunosti ne rastopi. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako se rade zapečeni sendviči s mljevenim mesom i sirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju