Sastojci za prutiće od piletine i sira:
220 grama krem sira
400 grama nasjeckane kuhane ili pečene piletine
100 grama ljutog umaka po želji
400 grama sira mozzarella
200 grama sira cheddara
400 grama brašna
3 jaja
400 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte krem sir, mozzarellu, cheddar, piletinu i ljuti umak. Sadržaj izlijte na lim za pečenje, izravnajte ga i stavite u ledenicu na sat vremena.

2. Od dobivene smjese izrežite 10 do 16 prutića, te ih panirajte u smjesi jaja, brašna i krušnih mrvica.

3. Zagrijte biljno ulje na oko 190 Celzijevih stupnjeva, pa ispecite panirane prutiće u njemu. Za prženje će vam biti potrebno oko 30 sekundi, odnosno dok prutići ne dobije zlatno-smeđu boju.

4. Poslužite sa sezonskom salatom i umakom po želji. Dobar tek!

U videu "Tastyja" pogledajte kako napraviti ukusne prutiće od ostataka piletina i sira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju