Ako vam je već dosta teške hrane, vrijeme je da na meni ubacite malo povrća. Ovi popečci idealni su za vegetarijance i vegane, a voljet će ih i mesojedi.

Sastojci:

½ kg graška
½ kg slanutka
3 žlice tahnija (paste od sezama)
2 češnja češnjaka
Iscijeđeni limun
Korica limuna
4 žlice brašna
Začini po želji (peršin, curry, papričica, garam masala, kumin)
Sol
Papar

Priprema:

1. Slanutak namočite večer prije pa skuhajte ili uzmite onaj iz konzerve. Skuhajte grašak (napomena: kuhajte odvojeno jer se slanutak kuha puno duže). Kada su kuhani i ohlađeni, ubacite ih u blender ili sjeckalicu te dodajte ostale sastojke.

1. Blendajte, te ako primjetite da je smjesa presuha, dodajte vode. Blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu te izvadite iz blendera i oblikujte popečke. Ostavite ih da malo odstoje te specite nekoliko minuta sa svake strane na slabijoj vatri (ali ne preslaboj).

Prijedlog za serviranje:

Uz to idealno bi pasao kuhani krumpir s peršinom i grčki jogurt.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju