Sastojci za marinadu:
100 ml umaka od soje
100 grama smeđeg šećera
3 žlice mljevene paprike u prahu
2 žlice soli
2 žlice papra
1 i pol žlica češnjaka u prahu
1 žlica kajanskog papra
1 žlica đumbira u prahu
korica jednog limuna
4 grančice timijana (samo listići)

Sastojci za glazuru:
1 poblano paprika (čili paprika umjerene ljutine)
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 žlica svježeg đumbira
250 ml pilećeg temeljca
100 ml skuhane crne kave
65 ml octa
200 grama kečapa
½ žlice kajanskog papra
50 grama melase
50 grama umaka od soje
350 ml piva
1 limun
sol po želji
malo maslinovog ulja

Priprema:
1. Pomiješajte sve sastojke za marinadu, premažite njme svježa rebra, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.
Ova količina dostatna je za četiri velika komada rebra.

2. Glazuru za rebra napravite na sljedeći način: na malo maslinovog ulja prepržite komadiće očišćene pablano paprike (ili neke druge čili paprike umjerene ljutine), ljubičasti luk, češnjak i svježi đumbir.

3. Kad povrće omekša, podlijte ga pilećim temeljcem, kavom i octom.

4. U glazuru za rebra dodajte i kečap, kajenski papar, melasu i umak od soje.

5. Sve zajedno podlijte pivom i limunovim sokom. Probajte pa po potrebi još posolite.

6. Kad smjesa zakipi, poklopite lonac i pustite da se glazura reducira na umjerenoj temepraturi oko 45 minuta.

7. Tamnosmeđu glazuru miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Premažite ju preko rebara koja ste sat vremena prije pečenja izvadili iz hladnjaka.

8. U dublji lim za pečenje postavite rešetku. Na rešetku stavite rebra, a ispod njih ulijte malo vode.

9. Pecite rebra oko 3 i pol sata na 140 Celzijevih stupnjeva. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako chef Marcus Samuelsson priprema slavni američki roštilj.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju