Zimsko vrijeme idealno je za uživanje u specijalitetima od buče. A ova kava s okusom bundeve prava je eksplozija okusa za nepce. Vrhnje za kavu od bundeve i kokosovog mlijeka prikladno je i za vegane.

U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara

Sastojci:
90 g datulja
120 ml vruće vode
240 ml kokosovog mlijeka
2 žlice pirea od buče
Pola žličice cimeta,
Četvrtina žličice klinčića
Prstohvat soli
Pola vrećice vanilin šećera
Kava

Priprema:

Skuhajte kavu i stavite sa strane. Datulje i vruću vodu stavite u blender ili sjeckalicu. Ako su datulje presuhe, prvo ih namočite na 10-ak minuta, kako bi se lakše izblendale.

Blendajte na najvećoj brzini dok se smjesa ne pretvori u pastu. Dodajte kokosovo mlijeko, pire od buče, začine, sol i vanilin šećer i nastavite blendati dok smjesa ne postane kremasta. Ulijte u kavu i uživajte.

"Vrhnje" vam možete stajati u frižideru do tjedan dana, a kada ga budete koristili, prije upotrebe protresite.