Zimsko vrijeme idealno je za uživanje u specijalitetima od buče. A ova kava s okusom bundeve prava je eksplozija okusa za nepce. Vrhnje za kavu od bundeve i kokosovog mlijeka prikladno je i za vegane.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:
90 g datulja
120 ml vruće vode
240 ml kokosovog mlijeka
2 žlice pirea od buče
Pola žličice cimeta,
Četvrtina žličice klinčića
Prstohvat soli
Pola vrećice vanilin šećera
Kava

Priprema:

Skuhajte kavu i stavite sa strane. Datulje i vruću vodu stavite u blender ili sjeckalicu. Ako su datulje presuhe, prvo ih namočite na 10-ak minuta, kako bi se lakše izblendale.

Blendajte na najvećoj brzini dok se smjesa ne pretvori u pastu. Dodajte kokosovo mlijeko, pire od buče, začine, sol i vanilin šećer i nastavite blendati dok smjesa ne postane kremasta. Ulijte u kavu i uživajte.

"Vrhnje" vam možete stajati u frižideru do tjedan dana, a kada ga budete koristili, prije upotrebe protresite.