Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:
220 grama čokolade s visokim postotokom kakaa (barem 72 posto)
225 grama milerama
prstohvat soli
kakao za posipanje
maslac za tepsiju

Priprema:
1. Dublji lim za pečenje premažite maslacem s unutrašnje strane.

2. Na pari rastopite tamnu čokoladu. U drugome loncu paralelno lagano zagrijte mileram, pa kad postane vruć dodajte mu sol i rastopljenu čokoladu.

3. Promiješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, zamotajte plastičnom folijom pa pustite da se dobro ohladi.

4. Izvadite kolač iz pleha, pospite ga kakaom i poslužite uz sezonske jagode. U slast!

Ako imate želju za slatkim, ovdje potražite još inspiracije u našem Tjednu čokolade!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju