Svjetski poznata skitnica i vrsni poznavatelj gastronomije te alkohologije, slavni Anthony Bourdain šokirao je obožavatelje jer je u emisiji s piscem Danom Dunnom izjavio kako pije viski s ledom.

"Znam da se mnogim ljudima neće svidjeti to što ću reći, ali osim ako se ne radi o nečemu što je jako rijetko ili posebno – stavit ću u viski koju kockicu“, priznaje Anthony Bourdain.

Prema viski-bontonu dodavanje leda nedopustivo je jer se na taj način maskiraju okusi i arome. Čistunce bi mogla smiriti Bourdainova izjava da ne stavlja led ni u što starije od 23 godine. Viskijima koji su odležali dulje od toga pokazuje više poštovanja.



"Rekreativno pijem viski s ledom dok slušam Toma Waitsa. Čini mi se da se tako dodatno otvara“, objasnio je Dunnu.
Na društvenim mrežama obožavatelji su komentirali kako je sasvim legitimno piti prema vlastitom ukusu, a ne slijepo slijediti mišljenje stručnjaka ili trend.

Slavni gurman ispričao je i anegdotu s putovanja na Antarktiku kad mu je jedan od vodiča odlomio komadić glečera starog tisuće godina i ubacio mu ga u čašu. No Bourdainu ne treba opravdanje. Bilo da se radi o ledu sa svjetskog čuda ili običnoj smrznutoj vodi, njemu je svejedno.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju