Zamislite dolazak na aerodrom gdje prolazite bez pregledavanja i kontroli, a pritom vas uskoro čeka šampanjac i miris unutrašnjosti novog aviona. Avion ubrzo polijeće, a vi imate priliku isprobati apsolutno svaku sjedalicu i to ne samo one u biznis i ekonomskoj klasi, već i one koje koristi posada.

Kad ste analitičar letenja, kao junak ove priče, 19-godišnji Alex Macheras, pristup svemu nabrojanom vam je zagarantiran. Od pogleda iz kokpita do izležavanja u biznis klasi, pa postoji li išta bolje što možete raditi na ovoj planeti?

 

A photo posted by Alex Macheras (@alexlhr) on


Sam Macheras podijelio je neka svoja iskustva iz ovog posla. Tako kaže kako je predstavljanje novog aviona prava pravcata ceremonija, koju naziva "dodjelom Oscarom avionske industrije". Ta svečanost je često popraćena raznoraznim događajima poput nastupa poznatih glazbenika ili plesača, da bi se na kraju, otkrio novi avion i potom uzletio s odabranim društvom.

Nakon polijetanja, stariji članovi posade mogu slobodno razgledavati avion, uživati u finim pićima i obilno večerati (ne dobivaju hranu koja se inače služi na letovima). Alex za to vrijeme isprobava sve kabine i sjedišta, slike potom objavljuje na Instagramu i pritom daje razne savjete što se letenja tiče.

Naravno, ako je let duži u avionu i spava i to u luksuznim kabinama, a ako ih avion nema, ni sjedalo nije uvijek loš izbor, posebno kad ga valja testirati.

I sve to samo s 19 ljeta. Neki stvarno imaju posao kakav se samo poželjeti može. 

 

A photo posted by Alex Macheras (@alexlhr) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju