Već se dva dana borim sa Adobe premierom. Dovoljno je reći da sam dvaputa ispočetka editirala isti video. Morala sam uzeti pauzu od duhova u kompu. Najbolja relaksacija za mene je kuhanje. Jeo mi se nekakav comfort food. Quiche sa špinatom i blitvom s malo piletine. E, da. To je bilo to!

Recept za proljetni quiche možete pronaći ovdje. Nadjev je vrlo sličan quiche s piletinom, blitvom i špinatom. Prema tome ako više volite verziju sa slatkim vrhnjem i vrhnjem za kuhanje možete koristiti nadjev proljetnog quicha.

Za tijesto sam koristila bezglutenski mix. Ovog puta nisam umješala heljdino brašno. Mogu reći da je bilo skroz ok. Naravno, ako radite s pšeničnim brašnom obratite pažnju da tijesto mora odstajati u hladnjaku barem 30 minuta. 



Quiche s piletinom, blitvom i špinatom

Sastojci:


120 g bezglutenskog mixa
55 g maslaca
1 manje jaje
Malo soli
100 g špinata
100 g blitve
1 vrhnje (plavo)
2 jaja
1/3 pilećeg filea
Svježi sir po želji
Papar



Priprema:

1. Upalite pećnicu na 200°C.

2.Hladni maslac narežite na kockice i dodajte u zdjelu s brašnom. Rukama "izmrvite" brašno i maslac dok ne dobijete mrvičastu teksturu. U smjesu maslaca i brašna dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto.Tijesto je gotovo kada dobijete glatku teksturu.

3. Narežite piletinu na sitne kockice i prepržite na ulju.

4. Blitvu i špinat očistite i operite.

5. U lonac stavite 1 l vode i malo soli i ostavite da zavrije.

6. U ključalu vodu dodajte špinat i blitvu i ostavite da se kuha oko 1-2 minute.

7. Špinat i blitvu izvadite na tanjur i ostavite da se malo prohladi, a zatim narežite na tanke trakice.

8. Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje i pomoću papira prebacite tijesto u kalup.

9. Izbodite tijesto vilicom i stavite u pećnicu na 10 minuta.

10. Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi oko 5-10 minuta, a pećnicu smanjite na 180°C.

11. Pripremite nadjev u zdjeli tako da dodate vrhnje, jaja, sol i papar.

12. Na tijesto dodajte redom piletinu, blitvu i špinat.

13. Sve prelijte smjesom jaja i vrhnja i dodajte komadiće svježeg sira.

14. Pecite u pećnici oko 25-30 minuta.

15. Gotov quiche ostavite da se malo ohladi a zatim ga narežite i izvadite iz kalupa.

Još Barbarinih recepata i priča s putovanja potražite na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju