Kako bi oživjeli turizam u doba pandemije, tajlandske vlasti odlučile su omogućiti posjetiteljima da obvezna dva tjedna u karanteni provedu na jahtama. Nešto ranije, u siječnju turisti su vrijeme u izolaciji mogli kratiti igrajući golf u resortu smještenom na sat vremena od Bangkoka, a nakon što bi testovi za koronavirus pokazali da su zdravi, mogli su završiti svoje partije i slobodno se kretati. 

S obzirom na to da Tajlanđani uvelike ovise o novcu od turizma, ne čudi što se itekako trude osmisliti kreativna rješenja kojima bi privukli ljude i napunili blagajne. Zbog pandemije broj turista na popularnim destinacijama kao što je Phuket pao je s 40-50 tisuća dnevno na mizernih nekoliko tisuća.

Stotinjak jahti sudjelovat će u probnom programu izolacije na moru, a oni koji se odluče na takvo krstarenje morat će imati negativan test na koronu. Osim toga, neće se smjeti odvajati od narukvice koja će mjeriti temperaturu, krvni tlak, kao i odašiljati GPS signal kako im ne bi palo na pamet udaljiti se od dopuštenog radijusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju