Hidra ili Idra šarmantan je grčki otok koji se prostire na pedesetak četvornih kilometara u Egejskom moru. Hidra pripada Saronskim otocima, a ime je dobila prema obilnoj količini vode koja je ovdje nekoć izvirala – posebice termalnih izvora.


Arheološki dokazi upućuju da prva naselja na Hidri datiraju još oko 3000 godina prije Krista.

Hidra je od Atene udaljena otprilike 37 nautičkih milja. Zbog dobre brodske povezanosti glavnoga grada Grčke s ovim otokom, Atenjani i njihovi gosti često ga posjećuju – pa makar samo na jedan dan.


Otok ima slikovitu luku, nekoliko skrivenih uvala i prekrasno more za uživanje u ljetnim aktivnostima. Ovdje možete isprobati lokalne specijalitete u rustikalnim tavernama, ali se i odvažiti na šoping u otmjenim buticima.

Grad Hidra izgrađen je na brežuljku i vrvi izuzetnim kamenim palačama, elegantnim samostanima i labirintskim ulicama, koje svakako vrijedi istražiti.


Povrh svega, tu vas očekuju mir i tišina. Iako postoji nekoliko vozila za hitne situacije, sav promet automobilima i motorima je zabranjen. Javni prijevoz sastoji se od magaraca, konja i vodenih taksija. No, većina ljudi uglavnom šeće i uživa u pitoresknim krajolicima.

Mediteranski bazen bogova: Predivno mjesto za kupanje i skokove u plavetnilo Venerina suza - 4 Venerina suza - 3 Venerina suza - 2 +0 Venerina suza - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju