Osim što u ovom gradu traje vječno ljeto i ispijanje kave na suncu usred Straduna ne izlazi iz mode, Dubrovnik je zapravo najljepši bez velikih gužvi – i ima toliko toga za ponuditi. Lokalci su opušteniji, otvoreni su restorani koji doista nude kvalitetnu i finu hranu, a cijene nisu poput onih pretjeranih ljetnih.

Bilo da se odlučite ići avionom ili automobilom, svakako vrijedi posjetiti ovaj grad – minimalno jednom u životu.

ŠETNJA ZIDINAMA I STARIM GRADOM

Kada netko kaže Dubrovnik, odmah pomislimo na povijest, kulturu i umjetnost… Sve to možemo puno bolje doživjeti kada nas ne okružuje 500 turista. Zidine zimi kao da su tu samo za Vas – nema gužve, sunce nije prejako pa se ne morate brinuti o dehidraciji i sunčanici, a prilika za lijepe fotografije ne nedostaje. Prošetajte starim gradom, uživajte u povijesti koja izbija iz svakog kamena i istražite sva stepeništa i male volte. Grad će tijekom prosinca zasigurno biti u blagdanskom ruhu, u najavi su i brojna događanja pa imate ispriku da se svaki dan spustite do Straduna i popijete kavu.

PR PR (Foto: PR)

ISTRAŽIVANJE OKOLICE

Konavli i njihovi agroturizmi, mandarine i dobra vina, Sokolkula, skrivene uvalice i Arboretum Trsteno – okolica samog grada zaista ima mnogo toga za ponuditi. Kušajte dubrovačke delicije u malim restoranima – brudet od jegulja, rožatu, juhu od kamenica, šporke makarule, Dingač ili menestru, jer je baš u tim restorančićima u okolici Dubrovnika hrana najbolja i posebnog okusa.

ADVENT I OSTALA DOGAĐANJA

Ove je godine Dubrovnik odlučio organizirati blagdansku čaroliju uz sve potrebne mjere sigurnosti za posjetitelje. Sve aktivnosti su planirane na način da se mogu prilagoditi epidemiološkim uvjetima i mjerama, stoga su i šanse da se planovi ostvare time veće. Program Dubrovačkog zimskog festivala je zaista bogat - od baletne bajke ''Orašar' i Božićnog koncerta do postavljanja jelke i otvaranja Atrija Kneževog dvora. Grad će biti okićen, pripremljen je i program za najmlađe, bit će i adventskih kućica, kao i doček Nove godine.

GDJE ODSJESTI

Mi preporučujemo da se maknete iz grada i smjestite na Babinom kuku. Osim što je idilični poluotok namijenjen isključivo odmoru, opuštanju i hedonizmu, nemate brige ni oko parkinga, a u gradu ste za svega nekoliko minuta. Otkrijte jedan od najboljih hotela, Valamar Lacroma Hotel koji osim odlične gastronomske ponude ima i unutarnji bazen te odličan wellness. Bila zima ili ljeto, pogled na more uvijek puni energijom, a u ove blagdane je red na nekog drugog da vam kuha i peče kolače.

PR PR (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju