Ljubitelji prirode i mistike, otvarajte planere za 2023. godinu i zapišite ovo: Puzzlewood. Nećete požaliti.

Puzzlewood je engleska šuma, savršena destinacija za sve zaljubljenike u knjige i filmove o vilenjacima, šumskim stvorenjima, mitologiji i čarobnjacima, jer izgleda kao mjesto na kojem će svi oživjeti u stvarnost. Stoga ne čudi što je poslužila i kao set za snimanje brojnih filmova i serija.

Ovdje su snimani Harry Potter, Star Wars, Merlin, Doctor Who i drugi, a ne pričinjavaju nam se sličnosti između Puzzlewooda i tzv. Zabranjene šume u Harry Potteru, zar ne?

Stara šuma postala je hit u Engleskoj. Smjestila se na samoj granici s Walesom, nedaleko od Bristola i Cardiffa, a uz rijeku Severn koja se ulijeva u more. Prostire se na gotovo 6 hektara površine, a njenim prostranstvima hodalo se i u doba starih Rimljana.

Njenoj dugoj povijesti svjedoči više od tri tisuće novčića iz rimskog doba koje su otkrili radnici sredinom 19. stoljeća tijekom uređenja šume. Naime, uređen je put kroz šumu i sagrađeno nekoliko drvenih mostova kako bi se olakšala šetnja uz minimalnu ljudsku intervenciju.

Isprepleteno drveće i grane koje putuju u svim smjerovima, neobične formacije kamenja prekrivene mahovinom, špilje, vrludave staze, mostovi od korijenja drveća i opća atmosfera u šumi čine ju uistinu posebnom pa nije ni čudo što privlači toliko posjetitelja bez obzira na uzrast.

Da ne bi došlo do gužve i da bi svatko mogao u miru uživati u pogledu, u šumi odnedavno vlada pravilo hodanja lijevom stranom (baš poput engleske vožnje cestom). Van nje nalaze se i brojni sadržaji pa možete i predahnuti prije iduće destinacije u kafiću, dućanu, livadi za piknik ili lokalnoj farmi životinja.

Do Puzzlewooda je lako doći cestom, a za dodatnu zabavu poslužit će i Puzzlewood aplikacija na mobitelu koja vas uključuje u interaktivnu igru, lov na rimsko blago. Odrasli su ipak samo malo veća djeca...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju