Ljubitelji prirode i mistike, otvarajte planere za 2021. godinu i zapišite ovo: Puzzlewood. Nećete požaliti.

Puzzlewood je engleska šuma, savršena destinacija za sve zaljubljenike u knjige i filmove o vilenjacima, šumskim stvorenjima, mitologiji i čarobnjacima, jer izgleda kao mjesto na kojem će svi oživjeti u stvarnost. Stoga ne čudi što je poslužila i kao set za snimanje brojnih filmova i serija.

Ovdje su snimani Harry Potter, Star Wars, Merlin, Doctor Who i drugi, a ne pričinjavaju nam se sličnosti između Puzzlewooda i tzv. Zabranjene šume u Harry Potteru, zar ne?

Stara šuma postala je hit u Engleskoj. Smjestila se na samoj granici s Walesom, nedaleko od Bristola i Cardiffa, a uz rijeku Severn koja se ulijeva u more. Prostire se na gotovo 6 hektara površine, a njenim prostranstvima hodalo se i u doba starih Rimljana.

Njenoj dugoj povijesti svjedoči više od 3000 novčića iz rimskog doba koje su otkrili radnici sredinom 19. stoljeća tijekom uređenja šume. Naime, uređen je put kroz šumu i sagrađeno nekoliko drvenih mostova kako bi se olakšala šetnja uz minimalnu ljudsku intervenciju.

Isprepleteno drveće i grane koje putuju u svim smjerovima, neobične formacije kamenja prekrivene mahovinom, špilje, vrludave staze, mostovi od korijenja drveća i opća atmosfera u šumi čine ju uistinu posebnom pa nije ni čudo što privlači toliko posjetitelja bez obzira na uzrast.

Da ne bi došlo do gužve i da bi svatko mogao u miru uživati u pogledu, u šumi odnedavno vlada pravilo hodanja lijevom stranom (baš poput engleske vožnje cestom). Van nje nalaze se i brojni sadržaji pa možete i predahnuti prije iduće destinacije u kafiću, dućanu, livadi za piknik ili lokalnoj farmi životinja.

Do Puzzlewooda je lako doći cestom a za dodatnu zabavu poslužit će i Puzzlewood aplikacija na mobitelu koja vas uključuje u interaktivnu igru, lov na rimsko blago. Odrasli su ipak samo malo veća djeca...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju