U sklopu planinskog izletišta Ponijeri koje se izdiže na 1200 metara nadmorske visine u Bosni i Hercegovini smjestila se jedna od najboljih kućica u Europi koja se može unajmiti preko Airbnb-a.

Ili tako barem misli prestižni magazin Condé Nast Traveller koji je ovu smještajnu jedinicu u blizini Kaknja prošle godine stavio na svoj popis 39 najboljih mjesta za odsjesti u Europi.

Little House Dream ili kućica San obuhvaća spavaću sobu u potkrovlju, dnevni boravak s kaučem na razvlačenje, dobro opremljenu kuhinju s blagovaonicom i kupaonicu. Namijenjena je za smještaj maksimalno četiri osobe.

Kućica San, Ponijeri, Bosna i Hercegovina Kućica San, Ponijeri, Bosna i Hercegovina (Foto: Airbnb.hr)

Jedan dio dnevnog boravka u potpuno je napravljen od stakla, okrenut je prema zapadu i gleda na okolnu šumu i planine. S ovog mjesta puca spektakularni pogled na okolicu tijekom cijele godine – kad planinu prekrije snježni pokrivač, ali i kada se on rastopi, a priroda procvjeta.

Ponijeri su poznato odredište za ljubitelje skijanja i drugih zimskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, no u njegovim ljepotama može se uživati i u ostatku godine.

Kućica San iznajmljuje se preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 38 eura na noć. Zašto ju jeCondé Nast Traveller stavio na popis najboljih smještaja u Europi, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Pogled s prozora ujesen Pogled s prozora ujesen (Foto: Airbnb.hr)

Stara Fužina: Kućica kraj rijeke za guštanje u snijegu, sanjkanju i skijanju Hike & Bike Chalet - 6 Hike & Bike Chalet - 5 Hike & Bike Chalet - 4 +2 Hike & Bike Chalet - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju