Grad je ovo kojeg ne treba posebno predstavljati, no o njemu se uvijek može iznova i iznova pričati i pisati. Venecija je ispunjena arhitektonskim ljepotama, galerijama i katedralama, a što je najbitnije, iako nije jeftina, da biste uživali u njoj, ne morate potrošiti bogatstvo. Evo nekih jednostavnih ideja za dobar provod!

Vrhunski sladoled

Nakon cjelodnevnog bazanja uokolo i divljenja, valja se opustiti, a u tome će vam pomoći jedan fini sladoled, ili kako Talijani kažu – gelato. Jako fine okuse pronaći ćete u slastičarni Suso Gelatoteca, a okusa ima dovoljno da se u dva dana boravka u Veneciji, poželite vratiti barem pet puta.

Vožnja gondolom

Možda nije najjeftinija stvar na svijetu, no dajte si je priuštite, jer ako u Rimu želite vidjeti papu, valjda se i u Veneciji želite provozati gondolom. One na najbolji mogući način pričaju priču o povijesti, kulturi i gradu, te su definitivno jedan od simbola. Svaka gondola je veoma udobna, a ako još nagovorite gondolijera da zapjeva neku kanconu, sreći neće biti kraja.

Četvrt Canareggio

Ova četvrt se nalazi na samom sjeveru grada, i da, u njoj možete naći predah od gužvi. Naime, iako je Veneciju pojavom masovnog turizma napustio ogroman broj stanovnika, te su stanovi mahom pretvoreni u turističke smještaje, ovdje živi još veliki broj domaćeg stanovništva. Restorana i barova ima dovoljno, a i oni su povoljniji, tako da odlazak u ovaj dio grada može biti sasvim dobra ideja.

Trg svetog Marka

Ako naravno, hoćete živost, ali i „centar centra“, ovaj trg je nezaobilazno odredište. Restorani i kafići su preskupi, ali s obzirom na lokaciju, to je sasvim normalna stvar. Ovdje prije svega trebate uživati u pogledu na slavnu baziliku ali i duždevu palaču te razmisliti o posjetu njima, a jedino što je ovdje besplatno su pogled, šetnja i glazba koju sviraju razni ulični pjevači.

Zalazak sunca

Iako prema riječima Alfreda Hitchcocka najljepši zalazak sunca ima naš Zadar, ni onaj u Veneciji nipošto nije za baciti. Dodajte pogled na gondole koje okolo prolaze kanalima ili odbljesak sunca na moru... Možete to zamisliti? Ako ne, odite i doživite, ovo je potpuno besplatno iskustvo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju