Putovanja vlakom zadnjih su godina sve popularnija i popularnija, a rute sve atraktivnije i atraktivnije. Kako donosi portal Timeout, nova ruta koja spaja Beč ili München s talijanskom obalom, nedavno je postala stvarnost.

Ideja da je putovanje vlakom avantura sama po sebi nije osobito nova. Uostalom, od legendarnog Orient Expressa pa do transsibirske željeznice, putovanja vlakom dugo su nudila potpuno nove načine doživljavanja krajolika.

Od nedavno je krenula i nova željeznička ruta koja će ponuditi novi način posjeta sanjivoj sjevernotalijanskoj obalnoj regiji Liguriji. Ovim putovanjem upravlja Nightjet, kiza kojeg stoji austrijski nacionalni željeznički pružatelj usluga OBB, a vlakovi voze iz Njemačke i Austrije preko Italije sve do obale Ligurije.

Nova usluga zapravo nudi dvije nove rute – jednu koja kreće iz Beča i druga iz Münchena. Obje rute prolaze kroz Veronu, Milano i Genovu prije nego što krenu niz obalu do La Spezije, drugog po veličini grada u Liguriji.

Ligurija je talijanska regija najpoznatija po Cinque Terre. Ovaj dio obale može se pohvaliti dramatičnim, stjenovitim liticama, azurnim morem i brojnim živopisnim gradovima. Drugim riječima, ovo je lijepo mjesto za obalnu vožnju vlakom.

Cinque Terre (Pet zemalja) UNESCO je 1997. godine uvrstio na popis svjetske baštine Cinque Terre (Pet zemalja) UNESCO je 1997. godine uvrstio na popis svjetske baštine (Foto: Getty Images)

Ipak, kad pričamo o krajoliku, moramo napomenuti kako vlak prometuje noću - i stoga ne možete vidjeti baš cijeli krajolik. Međutim, putovanjeprelazi i u dan, pa je ideja kako ćete spavati dok vlak vozi preko Alpa do Genove, a zatim biti budni zbog spektakularnih pogleda duž ligurijske obale.

Vlak iz Münchena polazi oko 20 sati, dok iz Beča kreće otprilike sat ranije. Vlakovi se spajaju na austrijsko-talijanskoj granici i stižu u La Speziju u 11:10. Cijene karata kreću se od 30 € za sjedalo te 70 € za spavaća kola, a karte možete rezervirati na web stranici Nightjet.

Pravi talijanski dragulji za sva osjetila: Toskana i Cinque Terre rezervirani su za prave romantičare Cinque Terre (Pet zemalja) UNESCO je 1997. godine uvrstio na popis svjetske baštine Cinque Terre sela su izgrađena na strmim liticama iznad mora do kojih se dolazi vlakom iil pješice Ovih pet sela nalazi se unutar dvanaest kilometara prekrasne obale po kojoj možete šetati +13 Cinque Terre nudi mnoštvo lokalnih vina i prekrasan ručak s pogledom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju