Okej, znamo da Pakistan vjerojatno mnogima nije na popisu top destinacije koje planiraju ove godine - i to ne jer mu nedostaje prirodnih ljepota i kulturnih atrakcija, već iz sigurnosnih razloga - no barem pogledajte ovo.

Na samom sjeveru zemlje, nedaleko od prijestolnice Islamabada („nedaleko“ u Pakistanu znači oko 700 kilometara), nalazi se atrakcija koja je obišla svjetske medije pod naslovom „najopasniji most svijeta“.

U regiji Gilgit-Baltistan život već nije lak. Od ostatka zemlje odsječeni su planinama i nepristupačnim terenima, a još su zaglavili uz granicu sa susjedima s kojima nemaju najbolje odnose – upravo zbog tih granica.

A onda na svu tu muku valja još nekako manevrirati unutar vlastite regije koju presijeca rijeka Hunza. Predivnu rijeku okružuje još impresivniji krajolik kojim dominiraju moćni planinski vrhovi, pa ulijeva i veliko strahopoštovanje.

Time je teže odvažiti se i zakoračiti na tzv. Husseini viseći most. Njegovo uže ne ulijeva povjerenje jer je staro i ofucano, a daske koje služe za hodanje su tanke i međusobno prilično udaljene pa je potrebno praviti i veće korake. Sam most star je oko 80 godina.

Viseći most Hussaini, Pakistan - 11 Viseći most Hussaini, Pakistan - 11 (Foto: Getty Images)

Unatoč tome, most je siguran. Kad su se već odvažili na ovoliko putovanje, većina turista jednostavno duboko udahne i zakorači na ovo putovanje od 472 daske i 200 metara koje se u tom trenutku čini kao 10 kilometara.

Ako ste dio manjine koja ipak nema hrabrosti, nitko vas ne osuđuje. Štoviše, u blizini se nalazi simpatičan lokalni kafić u kojem možete sjesti i piti kavu ili čaj na toplome, promatrajući ostale kako gube živce prelazeći ga.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju