Ako se nađete u Međimurju, jednom od najslikovitijih dijelova Hrvatske, i tražite mjesto gdje ćete zaboraviti na svakodnevne brige i prepustiti se hedonističkom uživanju – Vinarija Cmrečnjak je pravo odredište za vas!

Ova moderna vinarija smjestila se u Svetom Urbanu i postala omiljeno mjesto ne samo ljubitelja vina, već i influencera, biciklista, obitelji i svih onih koji znaju cijeniti ljepotu prirode, kvalitetno vino i predivan ambijent. Ja sam osobno čest gost vinarije Cmrečnjak, a vino Cmrečnjak rado poklanjam svojim gostima u vlastitoj kući za odmor. Nema boljeg osjećaja nego kad gosti dođu, a u kući ih čeka rashlađena butelja Cmrečnjakovog vina. Nitko se još nije požalio, a neki od njih, potaknuti tom sjajnom kapljicom, odlučili su posjetiti vinariju i osobno doživjeti njezinu čar.

Vinska obitelj i njihova priča

Sve je počelo početkom 1990-ih, kad je obitelj Cmrečnjak iz ljubavi prema vinu odlučila krenuti u ozbiljan posao. Rajko Cmrečnjak, uz podršku obitelji, uspio je od skromnih početaka stvoriti pravo malo carstvo. Njegov sin Marko danas vodi vinariju s jednakim entuzijazmom, proizvodeći vina koja osvajaju nagrade ne samo u Hrvatskoj, već i na svjetskim natjecanjima. Jedna od najvažnijih prekretnica bila je 1992. godina, kada je napunjena prva butelja vina s etiketom Vinarije Cmrečnjak.

Danas njihova vinska karta broji čak 17 različitih etiketa, a među najpoznatijima su Pušipel Mađerka, Sauvignon, Pinot crni te Zeleni silvanac. Mađerka 2021, njihov ponosni Pušipel, osvojila je zlatnu medalju na Decanter World Wine Awards 2023. godine, još jednom potvrđujući njihov status na vinskoj sceni. Njihov Pušipel već je neko vrijeme omiljeni izbor znalaca, a tu su i izvrsni rosei te klasični Sauvignon za one koji vole provjerene okuse.

Vino na klik – doslovno!

Jedna od posebnosti ove vinarije je njihov famozni vinomat! Da, dobro ste pročitali. U srcu Međimurja, u ovoj vinariji, možete kupiti vino iz automata! Rajko i Marko Cmrečnjak došli su na ideju da olakšaju ljubiteljima vina kupovinu, ali na potpuno jedinstven način. Osim njihovih nagrađivanih etiketa poput Pušipela i Sauvignona, vinomat nudi i čaše, otvarače, pa čak i gaziranu vodu. Zahvaljujući posebnom mehanizmu, boce dolaze do vas ohlađene i sigurne, spremne za uživanje na terasi s pogledom. Idealno za brzi "wine stop" ili cjelodnevno uživanje uz degustaciju.

Nešto za svakoga

Iako je vino glavni adut, u Vinariji Cmrečnjak nisu zaboravili ni one koji vole kombinaciju okusa. Uz vrhunska vina, ovdje se nude i suhomesnate delicije, sirevi lokalnih OPG-ova, a za kavoljupce tu je i neizostavna kava. Djeca? Ne brinite! Vinarija je prilagođena i najmlađima, pa dok vi uživate u kapljici, oni se mogu zabaviti u sadržajima namijenjenima upravo njima.

Osim što ćete kušati neka od najboljih međimurskih vina, uživat ćete u prirodi, obiteljskom gostoprimstvu i doživjeti jedinstven spoj tradicije i suvremenosti. Vinarija Cmrečnjak nije samo mjesto gdje ćete popiti vino – to je destinacija koja vas poziva da uživate svim čulima.

Adresa: Sveti Urban 273, 40312 Sveti Urban

Koja su prava gosta u restoranu? Slučajevi u kojima se treba žaliti konobaru Restoran - 5 Restoran - 4 Restoran - 3 +1 Restoran - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju