Što kažete na etno vikend izlet blizu grada, ali daleko od gradske vreve?
Tradicionalne drvene kućice i cvijeće na prozorima, stari bunari, jezera i prostranstvo livada, terase natkrivene slamnatim krovovima…

Uputite se prema Samoboru i na konju ste! Doslovno

Naš azil u prirodi pronašli smo na Etno farmi Mirnovec. Na idiličnom seoskom imanju dočekat će vas oko trideset konja s kojima se možete podružiti ili prošetati između kave i dobrog ručka. Posjetitelji koji se žele malo ozbiljnije pozabaviti jahanjem imaju na raspolaganju i opcije rekreativnog i sportskog jahanja, a tu je i škola jahanja za 150 kuna.

Elegantni ljepotani vole sve uzraste tako da je ovo idealno mjesto ako dolazite s obitelji ili u šarolikoj skupini prijatelja, a želite ih ugodno iznenaditi i obogatiti vikend-izlet dodatnim sadržajem.

Kuhinja koja miriši do Zagreba

Kad smo kod ručka, naši domaćini poručuju: hrana je tradicionalna, namirnice domaće, a ponuda se mijenja ovisno o sezoni. U ovim hladnijim danima goste najviše mame odličan tatarski biftek i sočna domaća patka s mlincima.

Tu su i teletina s krumpirom, sve moguće vrste roštilja od ćevapa do bifteka i plata, krvavice i domaće češnjovke, naresci, sir, vrhnje… A za desert preporučuju domaće zapečene štrukle i štrudle.

Autentična atmosfera

Sve to odvija se u jednoj od nekoliko tradicionalnih kuća razmještenih diljem imanja. Dovezene su na imanje iz raznih dijelova Hrvatske, od Korduna i Banovine do Turopolja i Zagorja. Ovdje su namještene u originalnim dimenzijama i brižno ukrašene detaljima koji podsjećaju na domaću baštinu, seoski život i neka romantičnija vremena.

Poželite li organizirati proslavu ili veći ručak, dočekat će vas jedna takva stara ljepotica – samo za vas i vašu ekipu. U sklopu imanja nalazi se čak i nogometni teren na kojem možete odmjeriti snage s prijateljima (ili šefovima?).

Na što god se odlučili, vjerujemo da ćete uživati. Na kraju krajeva, govorimo o farmi koja čak i za svoje konje osigurava najsuvremenije i najbolje uvjete: njeni štićenici spavaju u luksuznim štalama kao prava gospoda.

Etno farma Mirnovec smještena je svega 20 minuta hoda (ili 5 minuta vožnje) od centra Samobora. Osim šetnje gradom nadohvat ruke su vam Okić i Stari grad Žumberak, ili malo više „fensi“ izdanja poput dvoraca u okolici Zaprešića.

Iako, vjerujemo da jednom kad vas ugriju topla atmosfera u kućicama od hrasta i domaća hrana, kava i rakija (ne nužno tim redom) – nećete ni pomišljati na mrdanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju