Svi koji su barem jednom bili u Međimurju znaju za Mađerkin breg. Ovo omiljeno odredište mnogih biciklista, pješaka i izletnika jest brežuljak stepenastog oblika s kojeg pogled za lijepog vremena seže čak i do susjedne Slovenije, Mađarske i Austrije. Popnite se na zeleni vrh Međimurja i svojoj avanturi stavite točku na i uživajući u svježem zraku i pogledu na rajski kutak.

Upravo ovdje, otvoren je jedan od najzanimljivijih biciklističko-informativnih centara s vidikovcem koji se nalazi na 341. metru nadmorske visine, a koji je realiziran zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA, vrijednom 1.463.966,46 eura.

Toranj ima visinu platforme za posjetitelje na 21 metru, a ukupna visina vidikovca je 28 metara. Napravljen je od lameliranog drveta u zvjezdanom tlocrtu s metalnim perforiranim stepenicama. S novog vidikovca pruža se prekrasan pogled na prirodne ljepote najsjevernije hrvatske županije, na međimurske brege i vinograde, ali i na četiri države – Austriju, Sloveniju, Mađarsku, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i na Slovačku.

Pogled s vidikovca na okolicu Pogled s vidikovca na okolicu (Foto: Terca art j.d.o.o)

Ako ste se zbog Mađerkinog brega zaputili u Međimurje, svakako se zaustavite i u Štrigovi te istražite predivnu jezgru centra naselja u kojoj ćete pronaći i jedinstvenu crkvu sv. Jeronima. Ako ostajete nekoliko dana, u neposrednoj blizini nalaze se i Terme Sveti Martin, brojne međimurske vinarije u kojima možete kušati neka od najboljih međimurskih vina, a na raspolaganju su vam i brojne kuće za odmor čija kvaliteta je zaista na visokom nivou.

O vinu s Međimurskih bregi

Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Međimurju se njeguju još od antičkog doba, a kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. S više od 20 Decantera na 600 hektara vinograda, Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu. Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju svaki posjetitelj mora okusiti. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta. Posjetite li Mađerkin breg, možete se zaustaviti i u Vinariji Štampar koja je na samom vrhu ovog brda otvorila zanimljivi ugostiteljski objekt, omiljeno mjesto brojnih ljubitelja dobre čašice vina.

Hop on, Hop Off do Mađerke

Ako u Međimurje dolazite bez automobila, ne morate žalovati jer upravo je Međimurje jedna od rijetkih kontinentalnih destinacija u Hrvatskoj koja se može pohvaliti Hop-on, Hop-Off turističkim autobusom. Hop-on Hop off bus omogućuje jednostavno, brzo i povoljno razgledavanje i obilaženje najvažnijih turističkih atrakcija u ovoj najsjevernijoj županiji Hrvatske. Busu se možete priključiti na bilo kojoj stanici rute, a isto tako možete i sići s njega. Uzmite si vremena, uživajte u razgledavanju, a kad vam se ide dalje, pronađi autobus na stanici.

Trebate više informacija o tome kako provesti vrijeme u Međimurju, preuzmite besplatan turistički vodič kroz Međimurje ovdje.

Da ti pamet stane: Mjesto s kojeg puca savršen pogled na otoke i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj Kamenjak - 3 Kamenjak - 4 Kamenjak - 1 +0 Kamenjak - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju