Nema sumnje, veličanstvena povijest i ruševine već godinama Atenu stavljaju na mjesto koje mnogi svjetski putnici stavljaju na must see popis. Razmišljate li još uvijek o tome gdje ljetovati, Grčka je uvijek dobra varijanta zbog prijateljskih cijena i fine hrane, kao i zbog lijepih plaža te brojnih mogućnosti za uživanje u arhitekturi i kulturi ili prirodi. Povoljna ponuda omogućuje pet dana uživanja u svim čarima Atene u kolovozu za 2949 kuna po osobi.

Nakon što se smjestite u hotelu s tri zvjezdice, vrijeme možete iskoristiti za šetnju do trga Monastiraki, poznatog po brojnim kafićima, restoranima i dućanima sa suvenirima.

Trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Sveučilište, Akademija, Nacionalna knjižnica, Predsjednička palača, stari olimpijski stadion, galerija Zappeion, Zeusov hram, trijumfalna Hadrijanova vrata… Ovo su samo od nekih atrakcija koje čine slagalicu otkrivanja Ateninih čari.

Atena - 5 Atena - 5 (Foto: Guliver / Thinkstock)

Akropola, spomenički kompleks iz zlatnog doba Periklove Atene, monumentalno ulazno stubište Propilejea, Partenon te hram posvećen božici Ateni i Erehtej također bude želju za upoznavanje s uzbudljivom prošlosti.

Snagu najbolje vraća tipična grčka večera uz tradicionalne plesove i zvukove buzukija, što svakako treba doživjeti u sklopu ponude koja brzo istječe.

Surtsey - 4 Putovanja Misteriozni otok sa samo jednom kućom na kojem je "običnim smrtnicima" pristup zabranjen

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju