Kad pričamo o provođenju noći u vinogradu, ne mislimo naravno na to da zbog prevelikih količina vina ne znate za sebe, ali mislimo svakako na uživanje u vinu u sjajnim vinarijama, u kojima možete ostati i spavati. Pošto Italija, koja nam je prilična draga i bliska obiluje takvim vinogradima, vrijeme je da predstavimo njih par…

Palaia, Toskana, Italija

Sat i pol vožnje od Firence, ovaj dom je jedan od dvaju objekata za iznajmljivanje u vinogradu u kojem se proizvodi vino i maslinovo ulje, pa vaš užitak može biti dvostruki. Objekt „Amedeo Modigliani“ izgleda sjajno, a nudi i vanjski prostor za uživanje u prelijepom pogledu. U tom pogledu najbolje je uživati iz zajedničkog beskonačnog bazena - koji se nalazi na brežuljku s pogledom na stabla maslina i toskanski krajolik. Mmm, sve skupa zvuči zbilja primamljivo.

Toskana Toskana (Foto: Getty Images)

Umbrija, Italija

Ova svijetla kuća s pet spavaćih soba dovoljan je razlog da konačno posjetite Umbriju. Seoska kuća iz 18. stoljeća na granici Umbrije i Toskane idealno je mjesto za vinske izlete i obilaske. Gosti mogu istražiti vinograd i istražiti tradicionalnu talijansku vinsku kulturu zahvaljujući degustaciji vina koja je dostupna na imanju. Gosti će također voljeti privatni beskonačni bazen, teniski teren i modernu umjetnost u cijeloj vili. A najviše od svega voljet će vino.

Umbrija Umbrija (Foto: Getty Images)

Vignale Monferrato, Pijemont, Italija

Ljubitelji ste crnog vina? Ako je odgovor potvrdan, rezervirajte boravak u B&B sobi s doručkom u vinariji La Rocca. Odmah ispred, čim izađete iz sobe, dočekat će vas redovi vinograda, kroz koji će vas rado provesti Tracey, Amerikanka koja se u Sjevernu Italiju preselila početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Iako je dom relativno skroman, savršena je baza za istraživanje regije Pijemont. Također, ako se odlučite na posjet u kolovozu, iskustvo možete podići na još veći nivo, te pomoći u berbi. Ako niste od „fizikalije“ onda jednostavno dođite i uživajte u finom crnom vinu.

Adio Rim, adio Toskana: Otkrijte posve novu Italiju kroz sasvim dugačija iskustva Italija - 1 Italija - 2 Italija - 3 +1 Italija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju