Plovidba amsterdamskim kanalima najbolje je turističko iskustvo koje možete doživjeti u svijetu u 2022. godini. Ili tako barem smatraju korisnici putničkog portala Tripadvisor koji su ovoj aktivnosti u glavnom gradu Nizozemske dodjeli glavnu nagradu.

Nagrada Travellers' Choice za najbolja turistička iskustva (eng. Best of the Best Things to Do) slavi zapanjujuće turističke ture i aktivnosti, a dodjeljuje se na temelju ocjena korisnika Tripadvisora u prethodnih 12 mjeseci.

Najbolje ocjene dane su nizozemskoj brodskoj turi po cijeni od 149 kuna koja uključuje slikovito krstarenje zadivljujućim kanalima Amsterdama uz uživanje u siru i vinima, a koja prolazi pored znamenitih mjesta kao što su kuća Anne Frank, Muzej čamaca, trg Leidseplein, Rijksmuseum i slično.

Put po pustinji u Dubaiju sjeo je na drugo mjesto ljestvice najboljih turističkih aktivnosti u 2022. godine, a obuhvaća vožnju quadovima po pijesku, jahanje na devi, ali i uživanje u lokalnom roštilju po cijeni od sveukupno 607 kuna.

Otkrijte pustinju Dubaija i sve njegove ljepote Otkrijte pustinju Dubaija i sve njegove ljepote (Foto: Shutterstock)

Treće mjesto pripalo je vođenoj turi po obali havajskog otoka Oahu, a slijede ga safari po Arubi i vožnja kajacima na Floridi. Korisnici Tripadvisora su visoke ocjene dali i istraživanju klasičnih turističkih atrakcija poput Machu Picchua, Temze u Londonu ili pak Liverpoola.

Top 10 turističkih atrakcija u svijetu u 2022. godini prema mišljenju korisnika Tripadvisora:

  1. Plovidba amsterdamskim kanalima, Nizozemska
  2. Pješčane dine u kampu Al Khayma u Dubaiju, UAE
  3. Tura po obali Oahua, Havaji
  4. Safari po prirodnim bazenima i špiljama na Arubi
  5. Tura kajakom Shell Key Preservea i Tampa Bay Area, Florida, SAD
  6. Putevima Inka u Machu Picchuu, Peru
  7. Reykjavik Food Walk tura, Island
  8. Brzo krstarenje rijekom Temzom u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo
  9. Rafting na rijeci Jacare Pepira u Brotasu, Brazil
  10. City & Beatles tura u Liverpoolu, Ujedinjeno Kraljevstvo

tra

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju