Količina emocija koja se u tijelu čovjeka može u tako malo vremena skupiti i iskazati nešto je što je nemoguće opisati, pogotovo ako se radi o vožnji na jednom od ispod navedenih tračnica.

1. Xcelerator – 135km/h
Ovaj vlak smrti se nalazi na Knott's Berry Farmi u Buena Parku u Kaliforniji, a iako je nešto sporiji od svojih sestrinskih vlakova, i on vam lako može napuniti gaće, pogledajte tu visinu!

2. Furius Baco – 135 km/h
Furius Baco se nalazi u PortAventura Parku u španjolskoj Tarragoni. Iako ovaj vlakić nema uzbrdice i nizbrdice, sva sjedala su s vanjske strane tračnica i pri vožnji se dostiže nevjerojatna sila od 4.7 GS.

3. Goliath – 138 km/h
Jedan od onih vlakova smrti za koje ćete se stvarno zapitati želite li ih isprobati. Nevjerojatna visina i brzina koja se dostigne pri vožnji nisu nužno najbolja ideja za plašljivu ekipui.

4. Phantom's Revenge – 135km/h
Ovaj vlak se nalazi u američkom gradu Kennywoodu, a poznat je po vijugavim tračnicama koje će svakoga ostaviti bez daha.

5. Titan – 136km/h
Titan u Texasu pruža nezaboravnih tri i pol minute vožnje s prvim padom višim od 70 metara, koji završava u 40 metara dubokom tunelu.

6. Intimidator 305 – 145 km/h
Smješten u Kings Dominionu u Virginiji, ovaj popularni "Giga Coaster" osigurava nezamislive G sile, lude visine i nezaboravne brzine.

7. Leviathan – 150km/h
Leviathan se može pohvaliti kao najbrži vlak smrti u Kanadi, te je prvi "Giga Coaster" kompanije Bolliger i Mabillard. Otvoren je ne tako davne 2012. godine.

8. Steel Dragon – 152km/h
Ovaj japanski vlak smrti koristi se starim sistemom -popni se i padni. Treba mu duže vrijeme da dođe do visine od 44 metra, no kad se popne, ništa ga više ne zaustavlja do dna!

9. Ring Racer – 160km/h
Ovo je jedan od nama najbližih vlakova smrti, smješten u Njemačkom gradu Nurnburgu. Slovi kao najbrži vlak smrti na svijetu, a otvoren je 2013. godine.

10. Toranj terora – 160km/h
Toranj terora zasigurno je najpoznatija atrakcija australskog zabavnog parka Dreamworld, a dostiže nevjerojatnu brzinu od 160km/h. Kad pogledate otkud krećete, nije ni čudo... Brrr...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju