Jedva smo čekali snijeg, a u nekim dijelovima Hrvatske već se pojavio. Svi već znamo da su prve na redu više nadmorske visine, a Sljeme kao najviši vrh parka prirode Medvednica jedan je od njih. Ako tražite zimsku avanturu uz wellness opuštanje, a u isto vrijeme želite biti okruženi prirodnim ljepotama, pročitajte članak do kraja.

Priznajte, već ste jedva čekali snijeg. Nakon što su ljetne i jesenske avanture završile, vrijeme je da se okrenemo drugim načinima uživanja: sanjkanju, skijanju, šetnji šumama obavijenim snijegom i mnogim drugim zimskim radostima. Meteorolozi najavljuju snijeg, što znači da trebamo čim prije rezervirati svoj zimski odmor ako želimo uživati u zimskim čarima.

Ako ne želite putovati u susjedne zemlje, Sljeme je pravi odabir za vas. Samo 20 minuta vožnje od užeg gradskog središta Zagreba možete uživati baš onako kako ste zamislili. Odmaknite se od gradske gužve i boravite u prirodi. Liječnici kažu da će vam boravak na svježem zraku ojačati imunitet i osigurati vas od mnogih zimskih bolesti koje samo čekaju da se nastane kod vas.

Naravno, uživat ćete i u pogledima na prirodu jer ćete se odmaknuti od svakodnevnih stvari koje vam odvlače pažnju. Sigurno je da ćete bolje spavati, što i jest najvažniji cilj vašeg odmora. Oslobodit ćete se i stresa te, naravno, razgibati.

Kad svemu tome dodamo i uživanje u wellnessu, garancija da će vaš odmor biti potpun je 100 posto. Odaberite hotel Tomislavov dom, koji se smjestio na Sljemenu, na 1000 metara nadmorske visine. Okružit ćete se stoljetnom šumom, što znači da će na vašem Instagramu osvanuti fotke idiličnih zimskih šumskih situacija. 

Hotel Tomislavov dom nalazi se u neposrednoj blizini skijališta, a osim standardne ponude koju vam priroda nudi potpuno besplatno, opustiti se možete uz plivanje u unutarnjem bazenu, u finskoj sauni ili pak otpustiti negativne misli na spravama za vježbanje.

Sve to zaokružite finom klopom u restoranu u kojem će vam poslužiti tradicionalne hrvatske specijalitete. Guštajte u hrani s pogledom.

Pronašli smo dvije ponude: prva uključuje korištenje bazena, ručak ili večeru i masažu u trajanju od 30 minuta po cijeni od samo 175 kuna, a ako pak želite svemu tome dodati i smještaj, provjerite drugu ponudu. Rezervirajte svoj odmor na Sljemenu, usred Parka prirode, gotovo 1000 metara bliži suncu, izolirani od gradske gužve i opustite se u "Tomislavcu".  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju