Američko mjestašce neobičnog imena Hell već se proslavilo u svjetskim medijima samom činjenicom da hrabro nosi pakleno ime.

Navodno je ime dobio 1841. godine po izjavi jedne „starješine“ koji je, upitan kako bi se ovo mjesto trebalo zvati, odgovorio: „Baš me briga. Možete ga nazvati i Pakao, što se mene tiče.“

Čak i vremenski uvjeti ovdje odgovaraju imenu. Vrućine, močvare, komarci… No, to ne sprječava posjetitelje da dođu ovdje, makar samo za fotku kraj table na ulazu „Welcome to Hell“ ili restorana zvanih „Go to Hell“ i „Hell Hole Bar“. Osim toga, drugih sadržaja baš i nema, a stanovnika je manje od stotinu.

Tim će biti lakše vladati ovim gradom. Naime, Hell vam nudi upravo tu mogućnost – postati gradonačelnik Pakla na jedan dan ili čak i sat vremena ako imate drugih obaveza. Za 100 dolara možete izabrati sebe ili pokloniti ovu opciju dragoj (ili mrskoj?) osobi.

Novci koje uplaćujete koriste se kao donacija mjestu, a po dolasku u grad na služenje svog mandata dobivate rogove, majicu, šalicu, bedž, certifikat i kojekakve suvenire kao uspomenu na dane kada ste i vi negdje vladali.

No, nemojte misliti da nećete imati posla. Od vas se očekuje da budete na usluzi, javljate se na telefon i rješavate svoje dužnosti.

Iz Michigana poručuju da je poziciju potrebno rezervirati unaprijed jer mnogo ljudi želi vladati paklenim gradom, pa se pozicije brzo popune…

Prije nego počnete s velebnim planovima i idejama, napomenimo da je ova uloga ipak (i naravno) samo ceremonijalna jer Hell nije priznat kao grad. Inicirao ju je samoprozvani gradonačelnik Hella, John Colone, koji je velikodušno ponudio svoju poziciju drugima.

Jedan satiričar prošle godine je kupio svoju poziciju na čak dva mjeseca kako bi slao simbolične poruke tadašnjem predsjedniku Trumpu.

Premda je riječ o lokalnoj zezanciji, podsjećaju posjetioce kako nakon ovog iskustva barem imaju što reći osobi koja ih idući put pošalje „dovraga“ – „Već sam bio, i bilo mi je super!“.

Još jedan dokaz da je u Americi stvarno sve moguće.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju