Sigurni smo da ćete se svi složiti s nama kad kažemo da priroda Hrvatskog zagorja oduševljava. Tamo se zaista zaboravlja na sve probleme, a još kad ugodan smještaj spojimo s preeeukusnom gastronomskom ponudom ovog kraja, dobar odmor je zagarantiran.

Znamo da se u Hrvatskom zagorju ukusno jede. I ne samo jede, već i gušta u pravoj kvalitetnoj vinskoj kapljici. Gastronomska ponuda Hrvatskog zagorja oduševila je svakog tko joj je dao priliku, a sada je vrijeme da to učinite i vi.

Naravno, nema odmora bez da istražite okolicu u kojoj boravite, a upravo ovaj zanimljivi kraj bogat je dvorcima, muzejima, crkvama i ostalim znamenitostima. Krenite od onih prirodnih jer boravak u prirodi znači manje stresa i više opuštanja.

Upoznajte daleko poznatu Gupčevu lipu, prošećite oko Bedekovčanskih jezera gdje se okušati možete i u ribolovu, a za dobre fotke zaputite se putevima Parka prirode Medvednica ili pak poučnim stazama Kapelščak ili Kamenjak.

Volite li orhideje, vaše će omiljeno mjesto biti Planinarsko-poučna staza „Putevima orhideja“ gdje ćete naići na više od 30 vrsta ovog zanimljivog cvijeta, a poseban je doživljaj i potok Sopotnica koji tvori slap visine 2 metra kojeg ćete pronaći u Izletištu Vražja peć.

Naravno, nezaobilazan je i spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, a od dvoraca posjetite dvor Veliki Tabor, dvor Oršić u sklopu kojeg se nalazi i Muzej seljačkih buna te dvorce Mihanović, Bežanec, Miljana, Stubički Golubovec, Hellenbach i onaj u mjestu Sveti Križ Začretje gdje ćete biti i smješteni. Nikako ne propustite i Muzej krapinskih neandertalaca i istražite Hušnjakovo te se zaputite Putevima pračovjeka.

Kad istražite sve što ste naumili, vrijeme je za pravi odmor, a pravi odmor čeka vas u Staroj školi u samom srcu Hrvatskog zagorja. Bit ćete okruženi zagorskim bregima i doživjet ćete tamo onaj pravi zagorski štih. Ovo se ne propušta!

Izletište Stara škola je spoj tradicije, kulture i vrhunskih jela iz domaće kuhinje, a posebno je po tome što se nalazi upravo na mjestu gdje je nekad djelovala stara škola zbog čega nosi i ovaj naziv.

Atmosfera je tamo zaista posebna, a jela u kojima ćete uživati spremljena su od lokalnih namirnica iz ekološkog uzgoja. Naravno, nema finog jela bez kvalitetnog vina pa će vas razveseliti činjenica da Stara škola ima i vlastitu vinoteku.

Nemojte se iznenaditi kad na stol stignu plodovi zagorskih šuma, livada i polja, a kad se dobro najedete, na raspolaganju su vam sobe uređene u rustikalnom stilu. Razloga je i više nego dovoljno da rezervirate ponudu koja uključuje smještaj, doručak i saunu i jacuzzi u trajanju od 60 minuta u srcu Hrvatskog zagorja. Kućni ljubimci su dobrodošli stoga požurite s rezervacijom!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju