Od 8. do 10. srpnja, povodom 167. godišnjice rođenja Nikole Tesle, Grad Gospić i Turistička zajednica grada Gospića organiziraju pravo slavlje dostojno Teslina genija.

Tri dana Gospićani i njihovi gosti uživat će u raznovrsnim i atraktivnim događanjima. Izmjenjivat će se umjetnički, zabavni i sportski programi namijenjeni i velikima i malima.

Program počinje u subotu 8. srpnja kreativnom predstavom za djecu "Krijesnice", koja će svima dati priliku da se poigraju sa svjetlosnim efektima, a nakon toga nemojte odbiti šetnju Gospićem, kako drugačije nego s Teslom. On će vas upoznati sa svojim životom i radom, a večer će se nastaviti vatrenim i atraktivnim nastupom i radionicom efektne cirkuske vještine poi, koji će zagrijati atmosferu. Taman da publiku preuzmu mlada gospićka nada elektroničke glazbe Mak Kolić i Andrologic aka Fabric of Dreams, u atriju gospićkog KIC-a.

U nedjelju 9. srpnja održat će se 4. izdanje utrke Lika Night Run, uz vodstvo Atletskog kluba Velebit. Nakon utrke slijedi koncert koji će pratiti i interaktivna igra svjetla uz lasersku harfu, labirint i laser show, a domaćini se nadaju da će se i sam slavljenik Tesla pridružiti kojom munjom s neba.

U ponedjeljak 10. srpnja Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu preuzima ulogu domaćina. Ulaz će toga dana biti besplatan za sve posjetitelje, između ostalog moći ćete pratiti okrugli stol na temu: "Tesla - čovjek ljudskih osobina", okušati se u karambol-bilijaru s Teslom, a navečer uživati u glazbeno-scenskoj predstavi Janeza Dovža, predstavnika Nikola Tesla networka.

Program Tesla - Power of Lights samo je dio cjelomjesečnih događanja u Gospiću koja će jednako privlačna biti i onima koji su Liku odabrali za ljetni odmor, onima koji njome samo prolaze, a naravno i onima koji u njoj žive.

Ljeto u Lici bit će tako ispunjeno kazališnim predstavama, koncertima, dječjim i sportskim događanjima poput noćnoga uspona na Visočicu i uvijek vesele biciklijade.

Više informacija i detaljan program naći ćete na: https://visitgospic.com/.

Karlovac, bitna postaja između Smiljana i New Yorka: Upoznajte genijalan um Nikole Tesle Tesla Experience Center - 10 Tesla Experience Center - 9 Tesla Experience Center - 8 +6 Tesla Experience Center - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju