Malo je stvari koje su tako lijepe kao što je putovanje na neko stvarno, stvarno prijateljsko mjesto. Znate da ste dobrodošli jer na svakom uglu dobivate izvrsne savjete i vidite nasmiješena lica svuda oko sebe. Pogotovo ako putujete sami sve te stvari čine putovanje mnogo ugodnijim.

Polignano a Mare - 5 Polignano a Mare - 5 (Foto: Getty Images)

Ali koja su odredišta najprijateljskija? Booking.com istražio je više od 240 milijuna recenzija korisnika kako bi otkrio "najgostoljubivija mjesta na Zemlji za 2023.". Stranica je zatim sastavila poredak odredišta na kojima ćete najvjerojatnije dobiti najbolje gostoprimstvo.

Na vrhu liste našao se preslatki talijanski grad Polignano a Mare! Grad na talijanskoj jadranskoj obali poznat je po svojemu spektakularnom položaju na vrhu litice i bijelim šljunčanim plažama, a također je i dom gomili izuzetnih restorana, hotela i pansiona.

Polignano a Mare - 4 Polignano a Mare - 4 (Foto: Getty Images)

Sljedeći na ljestvici je grad Hualien u Tajvanu, poznat po noćnim tržnicama i područjima prirodne ljepote, dok je brončanu medalju osvojio San Sebastian u sjevernoj Španjolskoj, globalno cijenjeno gastronomsko odredište, koje se može pohvaliti i s nekoliko restorana ocijenjenih Michelinovim zvjezdicama.

U 10 najboljih još su se nakon spomenutih, redom našli: Dresden (Njemačka), Klaipeda (Litva), York (Engleska), Ushuaia (Argentina), Porto De Galinhas (Brazil), Mexico City (Meksiko) te Gold Coast (Australija).

5 odličnih ideja za roadtrip u Italiji: Putovanje nevjerojatnom zemljom koje nikada nećete zaboraviti Napulj Catania i Etna Cinque Terre - Montarola +9 Catania i Etna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju