Koliko biste se dugo mogli diviti Taj Mahalu obilazeći ga, znajući kako vjerojatno taj biser indijske, ali i svjetske arhitekture vidite prvi, ali i posljednji put, ako baš niste zaljubljeni u Indiju i put vas poslom ne vodi tamo? E, pa, ako mislite provesti više od tri sata, znajte da to više nije moguće, to jest, prekoračite li magičnu granicu od spomenutih 180 minuta, pripremite se na – plaćanje kazne.

Prema novom, svi koji provedu više od tri sata diveći se ovom remek-djelu, dobit će novčanu kaznu, dok oni koji se ne pojave u točno vrijeme specificirano na njihovoj karti neće moći ni doći u priliku razgledavati Taj Mahal. Nove su restrikcije uvedene kako bi se organizatori uvjerili da se poštuje magična granica od 50 tisuća posjetitelja dnevno te da je ona održiva.

„Ako posjetitelji premaše vremensko ograničenje, na izlasku će im se naplatiti cijena još jedne ulaznice. Također, gledat će se i ulazno vrijeme, pa ako dođete kasnije od vremena navedenog na ulaznici, morat ćete kupiti novu“, objasnio je Vasant Swarakar iz tvrtke koja se brine za red u Taj Mahalu.

Ulaz u najpoznatiji svjetski mauzolej u kojem počivaju šah Džahan i njegova žena za strane turiste naplaćuje se oko 100 kuna, dok je za domaće posjetitelje cijena 20 puta niža. To limitiranje vremena zasigurno će odbiti neke posjetitelje i razljutiti ih, ali realno gledajući, tri sata trebala bi biti sasvim dovoljna za posjet.

Bilo kako bilo, ako se spremate uskoro otići do Taj Mahala, nemojte zaboraviti na nova pravila i ostati dulje nego što vam ulaznica predviđa, jer plaćati dvostruku cijenu zbilja nema smisla.

Priča o najpoznatijem spomeniku ljubavi na svijetu, koji je gradilo više od 20 tisuća ljudi Taj Mahal - 4 Taj Mahal - 3 Taj Mahal - 1 +5 Taj Mahal - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju