Otkako se svijet suočio s pandemijom koronavirusa, daleka putovanja stavljena su na pauzu. Sve veći broj ljudi otkriva zanimljive destinacije unutar vlastite države ili pak u svojem „susjedstvu“. Time Out pobrojao je europske gradove koje vrijedi posjetiti u sljedećoj godini ako će to prilike dozvoljavati.

Spomenuti gradovi na ljestvici ponose se kulturnim zanimljivostima, odličnom hranom i prijateljskom atmosferom te su sjajan izbor za kraći odmor.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Svjetski putnici odabrali najkul gradski kvart na svijetu u 2021. godini

Time Out na prvo mjesto ljestvice stavio je Arles na jugu Francuske. Ovaj provansalski gradić ima bogatu povijest koja seže u daleku prošlost. Njegova glavna atrakcija je amfiteatar koji su Rimljani izgradili 80 godina prije Krista, a u kojem se danas održavaju koncerti i druge manifestacije.

Ljubitelji umjetnosti svakako trebaju posjetiti kompleks LUMA u kojem će se održavati izložbe i druga multimedijalna događanja. Posjetite grad od srpnja do rujna kada su ulice preplavljene kamionima s hranom, pop-up barovima, izložbama fotografija i sličnim sadržajima.

Češki Brno je drugi na ljestvici najboljih gradova za posjet u 2022. godini, a slijedi ga Kaunas u Litvi i Odense u Danskoj.

Na petom mjestu ljestvice našla se Ljubljana koju je teško nadmašiti kada su u pitanju ekološke inicijative. Glavni grad Slovenije sljedeće će godine održati i konferenciju po imenu Velo-City kojoj je glavni cilj potaknuti ljude da se upuste u istraživanje kontinenta – na biciklu.

Montreal Aktualno A gdje je tu Hrvatska? Ovo je 37 najboljih gradova svijeta u 2021. godini

U 16 najboljih europskih gradova za posjet u 2022. godini Time Out uvrstio je i Bihać u Bosni i Hercegovini. Bihać je stavljen na 11. mjesto ljestvice, a nudi mogućnost za uzbudljive avanture, ali i miran odmor ovisno o željama posjetitelja. Ovdje svakako treba istražiti ljepote rijeke Une, ali i biciklom se provozati do ostataka Sokolačke tvrđave.

Više o preporučenom popisu europskih gradova za posjet u 2022. godini, potražite na njihovim službenim stranicama.

16 najboljih europskih gradova za posjet u 2022. godini prema mišljenju magazina Time Out:
1. Arles, Francuska
2. Brno, Češka
3. Kaunas, Litva
4. Odense, Danska
5. Ljubljana, Slovenija
6. Oslo, Norveška
7. Turku, Finska
8. Valencija, Španjolska
9. Sheffield, Engleska
10. Trikala, Grčka
11. Bihać, Bosna i Hercegovina
12. Liverpool, Engleska
13. Rotterdam, Nizozemska
14. Milano, Italija
15. Freiburg, Njemačka
16. Inverness, Škotska

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju