Na krajnjem jugozapadu Indije smjestila se Kerala, savezna država koju mnogi smatraju najljepšim dijelom te šarolike zemlje. Mjesto je to gdje plavetnilo Arapskog sreće zelene krajolike, polja riže, palme i pješčane plaže. Glavni grad Kerale je Thiruvananthapuram, a od većih gradova na karti su Kochi i Kozhikode. Prijateljske cijene, predivna priroda i srdačni ljudi samo su neki od razloga zašto se Kerala sve češće nalazi na popisima omiljenih destinacija diljem svijeta, ali srećom još uvijek se ondje može naći mnogo mjesta gdje vlada mir. Cijene variraju od mjesta do mjesta, ali u svakom slučaju Kerala vam neće isprazniti džepove jer se radi o jednom od najpovoljnijih dijelova ionako pristupačne Indije. 

Plaža Marari, Alappuzha

Oko 11 km od Alleppeya, plaža Marari savršeno je mjesto za objesiti viseću mrežu između dva drveta i samo uživati. Obzirom da je još nisu „pregazili“ turisti predstavlja savršeno utočište od buke i gužvi.

Chembra, Wayanad

Smještena na 2100 metara, Chembra je poslastica za planinare, ali valja imati na umu da je prije kretanja u avanturu potrebno zatražiti dozvolu u Meppadyju i vratiti se isti dan, jer kampiranje nije dozvoljeno. Do vrha je potrebno oko tri sata hodanja, a trud se nagrađuje nestvarnim vidicima. U Chembri se nalazi i predivno jezero u obliku srca Hridaya Thadakam koje je također vrijedno pozornosti.

Jezero Vembanad, Kumarakom

Jezero Vembanad u Kumarakomu jedno je od manje posjećenih u Kerali, što ga čini idealnim odredištem za posjetitelje koji traže mir. Na jezeru se najčešće okupljaju lokalci, a turisti se odlučuju na piknik, ribolov, vožnju čamcem ili opuštanje usred zelenila. Na jezeru se održavaju i spektakularne utrke tradicionalnim čamcima, kada se stotine veslača probija kroz rukavce, pjevajući iz sveg glasa.

Nacionalni park Silent Valley, Palakkad

Nacionalni park Silent Valley većinom čini tropska kišna šuma, smještena u brdima Nilgiri u okrugu Palakkad. Omiljena destinacija zaljubljenika u floru i faunu: ima više od stotinu vrsta orhideja, leptira i ptica. Istinsko iskustvo odmora u prirodi, daleko od gužvi ovaj nacionalni park čini biserom Kerale.

Vodopadi Areekkal, Kochi

Oko 35 km udaljen od Ernakulama nalazi se vodopad Areekkal, omiljeno izletište lokalnog stanovništva. Smjestio se usred bujnih zelenih krajolika i malih naselja. Iako sadržaja oko slapova nema, spokojna mjesta za kupanje to nadoknađuju. Tijekom kiša Areekkal je osobito lijep kada igra vode i svjetlosti čini prirodnu predstavu.

Nelliampathy, Palakkad

Pogled iz grada Nenmara u okrugu Palakkad na oblacima okružene vrhove Nelliyampathyja koji se uzdižu na otprilike 1570 metara prizor su za pamćenje. Jednako je nezaboravna i zavojita cesta koja vodi do tamo. Mjesta za piknik, vidikovci s kojih se pruža pogled na zelena polja i plantaže čajeva čine predivne razglednice. Nedaleko od Palagapandyja nalazi se Seeharkundu odakle se pruža fantastičan pogled na dolinu i 100 metara visok vodopad.

Kumbalangi u Kochiju

Kumbalangi je prvo indijsko ekoturističko selo, a toliko je slikovito da izgleda poput umjetničkog djela. Ribari koji bacaju mreže u vodu na kojima se ljeskaju zlatne zrake sunca čine nevjerojatan prizor. Mnogi turisti upravo ondje traže smještaj, osobito oni koji izbjegavaju velike gužve i traže mir. U blizini je i željeznički kolodvor Ernakulam, što čini putovanje do Kumbanangija praktičnijim.

Šalabahter za putovanja: Izdvojila je najbolje od 50 plus zemalja koje je posjetila +0 Jeruzalem

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju