Travel blogerica Evie Carrick posjetila je više od 50 raznih zemalja, što podrazumijeva mnogo različitih priča i doživljaja. Ipak, na stranici Buzzfeed navela je koja su je mjesta i iskustva posebno dojmila, a mi donosimo njen izbor...

Plivanje s mladuncima morskih lavova na Galapagosu

Zamislite da ste u sobi sretnih štenaca koji se bore za vašu pažnju. Zatim zamijenite štence za mladunce morskih lavova koji se okreću i rone oko vas u oceanu. Sada vjerojatno možete razumjeti zašto je ovo iskustvo putovanja prvo koje mi pada na pamet. Imala sam veliku privilegiju voziti se čamcem po otočju Galapagos 10 dana s turističkom agencijom, i bilo je to nevjerojatno iskustvo. Čak i nakon što smo vidjeli divovske kornjače, morske pse i mnoštvo rijetkih ptica (uključujući ikone s plavim nogama), mali mladunci morskih lavova su ono što je slika koja ću vječno pamtiti.

Razgledavanje vodopada Iguazu u Argentini

Otkrila sam kako mjesta o kojima čitamo i gledamo slike često ne zadovolje očekivanja. Možda su me zato potpuno oduševili slapovi Iguazu, koji su jedno od onih pravih "velikih svjetskih čuda". Pojavila sam se spremna vidjeti neke slapove i ostala potpuno zapanjena ljepotom i snagom prirode. Slapovi, koji se nalaze na granici Argentine i Brazila, masivni su, moćni i tako lijepi. Vidjela sam slapove s argentinske strane, gdje možete prošetati i uzeti čamac blizu njih (dodatni trošak, ali ne žalite novce).

Sveti grad Jeruzalem

Budući da je Jeruzalem sveto mjesto za sljedbenike kršćanstva, islama i judaizma, postoji mnogo napetosti i sukoba. Prelazak granice od Jordana do Palestine, a zatim do Izraela autobusom 2017. godine bio je i uzbudljiv i pomalo zastrašujući. Autobus me dovezao ispred Jeruzalema, a šetnja prema Starom gradu bila je jedna od onih koju nikad neću zaboraviti. Naoružani izraelski stražari hodali su ulicama gore dolje, a zidovi su dijelili Palestinu od Izraela. Radila sam sve turističke stvari — posjetila Zapadni zid i Kupolu na stijeni, prošetala Sionskim i Damaskim vratima i jela falafel unutar zidina Starog grada. Bilo je uzbudljivo, malo izvan moje zone komfora, no ovo putovanje nikad neću zaboraviti.

Solo putovanje na Azore i promatranje kitova izbliza

Devet je otoka koji čine Azore, smještene uz obalu Portugala, tako da nisam doživio sve što ovo nevjerojatno mjesto nudi. Ali moje kratko iskustvo na Sao Miguelu (najvećem otoku u arhipelagu) bilo je uistinu nezaboravno. Opsjednuta sam kitovima, stoga sam bila više nego uzbuđena što sam na Azorima, jednom od najvećih svjetskih utočišta za kitove. Osim što sam proučavala kitove, ovo putovanje je bilo nezaboravno i jer sam išla solo, što ne radim često.

Vježbanje joge u Indiji

Indija je jedna od najfascinantnijih zemalja na svijetu. Bila sam dvaput, ali još uvijek se osjećam kao da sam jedva zagrebla po površini sve hrane, boja, tradicije i znamenitosti koje ova zemlja nudi. Iako ideja o vježbanju joge u Indiji može zvučati pomalo i kao klišej, to je bila jedna od najboljih stvari koje sam ikad napravila. Odsjela sam u sjevernoj Indiji u gradu Rishikesh i vježbala jogu svakodnevno te na kraju postala vegetarijanka. Mjesec duhovnosti dobro mi je došao da malo „resetiram“ život.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju